Van'da 800 Kilo Kaçak Çay Ele Geçirildi

Van İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar 55 adet telefon, 800 kilo çay ve 310 adet taşınabilir powerbank ele geirildi.

Van'da 800 Kilo Kaçak Çay Ele Geçirildi
İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “İl merkezi ve ilçelerimizde haksız kazanç sağlamak amacıyla gümrük kaçağı ticareti yapan ve nakleden şahıs/şahısların deşifresine yönelik olarak yapılan çalışmalar kapsamında; 29 Aralık 2017 günü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimizce; İlimiz İpekyolu İlçesi Şerefiye Mahallesi Ordu 1. Sokak üzerinde yaya N.T. isimli şahsın elinde bulunan poşette 55 adet kaçak cep telefonu, Tuşba ilçesinde faaliyet gösteren bir kargo aktarma merkezinde 800 gramlık paket halinde toplam 800 kilo kaçak çay ve kaçak olduğu değerlendirilen 310 adet taşınabilir powerbank ele geçirilmiştir” denildi.

Olaylarla ilgisi olduğu tespit edilen üç kişi hakkında yasal işlemlerin yapıldığının belirtildiği açıklamada; “Olaylarla ilgisi olduğu tespit edilen A.Z. , N.T. ve A.Y. isimli şahıslar hakkında 5607 S.K.M. suçundan yasal işlem yapılmıştır. İlimiz merkezinde ve ilçelerimizde halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması, haksız kazanç sağlayan suç organizasyonlarına karşı yürütülen mücadelemiz aralıksız ve kararlı bir şekilde devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA