'Türkiye Güven Huzur Uygulaması-9'

Bitlis'te gerçekleştirilen uygulamada 'terör örgütü üyesi olmak' suçundan aranan şüpheli yakalandı.

Bitlis ve ilçelerinde yapılan, "Türkiye Güven Huzur Uygulaması-9" kapsamında, "Terör örgütü PKK/KCK üyesi olmak" suçundan aranan kişi gözaltına alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, dün saat 18.30 ile 23.00 saatleri arasında ülke genelinde yapılan uygulama kapsamında, il merkezi ve ilçelerinde yol ve umuma açık yerlerde çalışma gerçekleştirildiği belirtildi.

İl genelinde 9 sabit uygulama noktasında 50 ekip ve 186 personelin görev aldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"84 iş yeri kontrol edilmiş, bin 937 kişinin kimliği sorgulanmış ve 262 araç kontrol edilmiştir. Uygulama neticesinde, terör örgütü PKK/KCK üyesi olmaktan aranan kişi yakalanmış, bir araçta 8 kaçak cep telefonu ele geçirilmiş, 8 araca 2 bin 438 lira idari para cezası uygulanmıştır. Öte yandan içkili lokantada konsomatris çalıştırmak ve sigara içilmez levhası asmamak, 4 iş yerine iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı bulundurmamak ile iş yerinde açıkta alkol sunumu yapmaktan dolayı 6 iş yerine gereği yapılmak üzere tutanak tanzim edilerek 18 kişi hakkında da adli ve idari işlem yapılmıştır."

Açıklamada, suç ve suçlulara karşı mücadelenin kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.
Kaynak: AA