Sandıklı Belediyesi Denetimli Serbestlik Protokolü İmzaladı

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl ve Denetimli Serbestlik Müdürü Mustafa Ersoy tarafından imza altına alınan protokolle hükümlülere verilen kamu hizmeti cezası ve yaptırımları sonucunda kamu hizmetinde ücretsiz olarak çalıştırılması ve bunun sonucunda topluma kazandırılması amaçlanıyor.

Afyonkarahisar Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Sandıklı Belediyesi tarafından imzalanan protokolle toplumsal açıdan büyük bir sorumluluğun yerine getirildiğini belirten Çöl, uygulamanın hükümlü vatandaşların iyileştirilmesi ve topluma kazandırılması açısından katkı sağlayacağını söyledi.

Çöl, ''Denetimli Serbestlik Hizmetleri Yönetmeliği gereğince haklarında denetimli serbestlik tedbiri verilen şüpheli, sanık ve hükümlülerin ıslah edilmeleri ve topluma kazandırılmaları için Sandıklı Belediyemiz ile Afyonkarahisar Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında protokol imzaladık. Bu haktan yararlanacak vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.'' dedi.

Denetimli Serbestlik Müdürü Mustafa Ersoy da destek ve katkılarından dolayı Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl'e teşekkür ederek, bu uygulamanın sosyal ve toplumsal açıdan önemli bir sorumluluk ile diğer kurumlara örnek teşkil etmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak: AA