Okul Servisi Araçları Denetlendi

Kütahya’nın Simav ilçesinde özel eğitim öğrencilerini taşıma yapan okul servis araçları, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, Şube Müdürü Hasan Atalay, Emniyet Müdürlüğü’nün trafikte görevli personelleri tarafından denetlendi. İlçe çıkışında başlayan denetimlerde, 2 özel eğitim okulu taşıma merkezinden, 62 yerleşim merkezine 113 öğrenci ile 26 refakatçi velinin taşındığı araçlar kontrol edildi.

Okul Servisi Araçları Denetlendi
Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, 2017-2018 öğretim yılında, Temel Eğitimde 15 taşıma merkezi okula 94 araçla bin 161 öğrenci, liselerde ise 11 taşıma merkezi okula 66 araçla bin 16 öğrenci taşındığını ifade etti.

Şirikçi, “Simav’daki 113 özel eğitim öğrencisi, 2 taşıma merkezi okulumuza, 62 adresten 12 araçla ve 26 velinin refakatiyle taşımalı eğitim yapıyor. Yapılan denetimlerde herhangi bir eksiklikle karşılaşmadık, araçlarda sürücülerin yönetmeliklerde belirtilen şartlarda taşıma yapılıp yapılmadığını kontrol ettik, öğrencilerin güvenli ve emniyet içerisinde taşınmaları konusuna hassasiyet gösteriyoruz. Öğrenci servislerinde emniyet kemeri takılması, ilk yardım çantası ve yangın tüplerinin kontrolü ile düzen ve konforlarını denetliyoruz” dedi.

Simav İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, taşımalı eğitimindeki bir yıllık maliyetinin 2 milyon 500 bin lira olduğu belirtildi. (MEİ-EFE)
Kaynak: İHA