Öğretim Görevlilerinden Kaymakam Akgül'e Ziyaret

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Ziraat Fakültesi öğretim görevlileri, Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül'ü ziyaret eti.

YYÜ Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ösmetullah Arvas başkanlığındaki kongre kurulu üyeleri, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Akgül'den düzenlenecekleri kongre için destek istedi.

Daha sonra Akgül ve heyet, Çatak Belediyesi tarafından kurulan modern serada inceleme yaptı.

Arvas, burada yaptığı konuşmada, çok sayıda kadının istihdam edildiği serada Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü mühendisleri tarafından eğitim verildiğini belirterek, "Bunun çok iyi bir örnek olduğunu ifade etti. Projeyi özelde Çatak, genelde Van bölgesinde başarılı bir proje olarak görüyoruz. Proje sayesinde Çatak'ta seracılığın küçük aile işletmeleri şeklinde yaygınlaşacağına inanıyorum. Tarla tarımına elverişli olmayan Çatak'ta seracılıkla önemli bir konuma gelecek."

Kaymakamlık ve İlçe Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan ahşap oymacılığı atölyesini de gezen Arvas, hayvancılık ve arıcılığın dışında çok eskiye dayanan ahşap oymacılığının canlandırılması ve gençlerin bu sanata yönlendirilmesini sağlayan Akgül'e teşekkür etti.

Kaynak: AA