MAÜ Rektörü Ağırakça Hakkında Çıkan Haberleri Yalanladı

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü, bazı medya organlarında, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Ağırakça'nın, "Okulda kız gibi hoca istemiyorum" dediği şeklinde yer alan haberleri yalanladı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında "Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü: Okulumda kız gibi hoca istemiyorum" başlığıyla yayımlanan ve üniversitenin saygınlığını zedelemeye yönelik haberler çıktığı anımsatıldı.

Haberde bahse konu olan Araştırma Görevlisi Emre Özyetiş'in, Rektör Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ile ilgili beyanlarının hakikatle alakasının bulunmadığı, kamuoyunu yanlış yönlendirmeye sebebiyet veren nitelemelerle de kurumun hedef gösterilmesinin kabul edilemez olduğu kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

"Adı geçen şahsın sorumlu olduğu ders müfredatına mugayir şekilde ahlaki değerlerle örtüşmeyen ders muhteviyatları sunarak fikirsel yönlendirmelerde bulunduğuna dair öğrenci ve velilerden idaremize ulaşan beyanlar üzerine kendisiyle görüşme yapılmış ve konuya ilişkin soruşturma süreci devam etmektedir.

Haklı bir idari soruşturmayı sulandırma gayesiyle provokatif şekilde nitelendirilebilecek toplum ve kurumlar nezdinde olumsuz kanaat oluşturmayı hedefleyen ve karalama boyutuna varan haberde iddia edilen hususlar kabul edilir durum değildir."

Kaynak: AA