Kdz. Ereğli TSO'da Başkanlığa Sertan Yalçın Seçildi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TSO) Yaşar Tetiker’in vefatı sonrası yapılan seçimde Sertan Yalçın başkanlığa seçildi.

Kdz. Ereğli TSO'da Başkanlığa Sertan Yalçın Seçildi
Kdz. Ereğli TSO’da başkanlık seçimi gerçekleştirildi.

1992’den bu yana Kdz. Ereğli’de 20 yıl görev yapan ve geçtiğimiz Salı günü hayatını kaybeden Yaşar Tetiker’in yerine Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sertan Yalçın Başkan olarak seçildi. Kdz. Ereğli TSO Genel Sekreteri Gündüz Acar konuya ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada şu bilgilere yer verdi;

“Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Yaşar Tetiker’in vefatı ile boşalan Yönetim Kurulu Başkanlığına seçim konusu ;18/5/2004 tarihli ve 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanununun 83 üncü maddesinin beşinci fıkrası ile 84 üncü maddesinin üçüncü fıkrasına dayanılarak hazırlanan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Organ Seçimleri Hakkında Yönetmeliğin ” Yönetim Kurulu Başkanlığında ve Birlik Başkanlığında Boşalma ” konusunu hüküm altına alan 35.Maddesi gereği Yönetim Kurulumuzun 29.12.2017 tarihinde gerçekleştirilen ve toplantıda müzakere edilmiş ve ; “Oda ve borsalarda yönetim kurulu başkanlığı ile Birlik Başkanlığı görevinin herhangi bir nedenle sona ermesi durumunda oda, borsa veya Birlik yönetim kurulu tarafından bir ay içinde, yönetim kurulu üyeleri arasından biri, gizli oy ve açık tasnif usulü ile kalan süreyi tamamlamak üzere yönetim kurulu başkanı seçilir” hükmü bulunan 35.madde gereği, Yönetim Kurulu Başkanlık seçiminin 30.12.2017 tarihinde saat 09.00 da gizli oy ve açık tasnif usulü ile yapılmasına karar verilmişti.

Anılan gün ve saatte toplanan Yönetim Kurulumuzun, yasanın gereği olarak yaptığı bu seçim neticesinde Yönetim Kurulu Başkanlığına Sertan Yalçın’ın oybirliğiyle seçildiğini saygı ile duyururuz.”
Kaynak: İHA