Halk Eğitim Kursiyerinden '15 Temmuz' Tablosu

Tokat'ın Zile ilçesinde yaşayan Zehra Bildiş, ahşap yakma tekniği ile yaptığı ve 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananları anlattığı tabloda şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in portesinin yanı sıra sela okuyan imam, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve tankın üstüne çıkan vatandaşlara yer verdi Bildiş: 'Nasip olursa bu tabloyu şehidimiz Ömer Halisdemir'in ailesine hediye etmek istiyorum'.

Tokat'ın Zile ilçesinde halk eğitim merkezinde kurs gören bir kadının 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananları anlattığı tablosu dikkati çekiyor.

Zile Halk Eğitim Merkezinde açılan ahşap yakma tekniği ile tablo yapma kursuna katılan Zehra Bildiş, kendisini çok etkileyen Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında yaşananları tabloya aktarmaya karar verdi.

Bildiş, üç haftalık çalışma sonucunda ahşap yakma tekniğiyle yaptığı tabloda şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in portesinin yanı sıra sela okuyan imam, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve tankın üstüne çıkan vatandaşlara yer verdi.

Bildiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ahşap yakma tekniğini 2 yıl önce öğrendiğini söyledi.

Kendisini çok etkileyen darbe girişimi ile ilgili öğrendiği teknikle tablo yapmak istediğini belirten Bildiş, "Darbe girişimi gecesi yaşananları tabloya dönüştürmek istedim. Tabloda şehit Ömer Halisdemir'in portesi de yer alıyor." dedi.

Tabloyu yaptıktan sonra olumlu tepkiler aldığını dile getiren Bildiş, "Tablo, Halk Eğitim Merkezinde kurs gördüğümüz sınıfta duruyor. Daha önce de 15 Temmuz'da yaşananlarla ilgili resimler yapıldı ama ben bunları tek kompozisyonda aynı tabloda yansıttım. Nasip olursa bu tabloyu şehidimiz Ömer Halisdemir'in ailesine hediye etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali de Bildiş'in güzel bir tablo yaptığını belirterek, "O geceki kahramanlarımızdan şehit Ömer Halisdemir'i işlemiş. Tablosunda o gece yaşananları canlandırmış." diye konuştu.
Kaynak: AA