Erzurum'da Yılbaşı Gecesi Mekke'nin Ve Kudüs'ün Fethi Programı Düzenlenecek

AGD Erzurum Şubesi tarafından her yıl Erzurum da düzenlenen Mekke’nin Fethi Gecesi bu sene Mekke’nin ve Kudüs’ün fethi gecesi olarak düzenlenecek.

Erzurum'da Yılbaşı Gecesi Mekke'nin Ve Kudüs'ün Fethi Programı Düzenlenecek
31 Aralık Pazar günü saat 19.00’da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde düzenlenecek olan program da Erzurum da bu sene yaklaşık dört bin gencin katıldığı Siyer-i Nebi sınavı sonuçlarının açıklanmasının yanında, Eğitimci Celal Algan’ın Mekke ve Kudüs anlatımı,Kuran-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması birincilerinden Ebubekir Kaçan ve Abdulkadir Coşkun’ dan Kur’an-ı Kerim ziyafetleri, Grup Feyz den ilahiler, Muhammet İkbal Tuzcu yorumu ile marş ve ezgiler, Mekke ve Kudüs ile alakalı sinevizyon gösterileri, şiirler, kum sanatı gösterileri yer alacak.

Programla alakalı olarak Anadolu Gençlik Derneği Erzurum Şube Başkanı Aktay Eşsiz, “Biz Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bu coğrafyanın harcının İslam olduğuna, bu toprakları bize yurt yapan anlayışın fetih ruhu olduğuna inanıyoruz. İnsanımız kültür emperyalizminin yanında değil fetih ruhunun yanında durmaya çağıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA