EPDK Kurul Kararları

Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu (EPDK), organize sanayi bölgelerinde yeni yılda uygulanacak dağıtım bedellerini yeniden belirledi.

EPDK'nın konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Buna göre, Organize Sanayi Bölgelerinde Elektrik Piyasası Faaliyetlerine İlişkin Yönetmeliğin ilgili maddesi uyarınca, organize sanayi bölgelerinin onaylı sınırları içerisinde tüketiciler ve üreticiler için 2018'de uygulanacak dağıtım bedelleri belirlendi.

EPDK ayrıca, BOTAŞ Tuz Gölü Yer Altı Doğalgaz Depolama Tesisi Temel Kullanım Usul ve Esasları'nın da yürürlüğe girmek üzere onaylandığını bildirdi.

EPDK, tesiste kapasite rezervasyon süresinin bir yıl olduğunu belirterek, depolama şirketinin her depolama yılı öncesinde 31 Ocak'a kadar depolama hizmeti için kullanılabilecek depolama kapasitesi, maksimum günlük enjeksiyon miktarı ve maksimum günlük geri üretim miktarını internet sitesinde ilan etmesi gerektiğini duyurdu.

Buna göre, kapasite rezervasyonları her depolama yılı öncesinde depolama şirketi tarafından internet sitesinde ilan edilen kapasite üzerinden yapılacak.

Ayrıca başvuruların değerlendirilmesi ve kapasite tahsislerinin neticelendirilmesi sonrasında kalan atıl kapasite, depolama şirketi tarafından 15 Mart'ı takip eden ilk iş günü ilan edilecek ve önce başvurana öncelik verilecek.

Kaynak: AA