Edirneli Kadınlar İçin Edirne Gezisi Düzenlendi

Edirne Belediyesi tarafından kentte yaşayan kadınlara yönelik düzenlenen geziler devam ediyor.

Edirne Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Fatih Mahallesi'nde yaşayan kadınlar kentin tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Belediye meclis salonunda kadınlarla buluşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Fatih Mahallesi sakinlerinin taleplerini dinledi.

Gürkan, burada yaptığı konuşmada, Edirnelilere hizmet etmek için çalıştıklarını, Edirne Katı Atık ve Bertaraf Tesisleri'ni hizmete sokarak kentin çöp sorununu çözdüklerini söyledi.

1. Murat, Fatih ve Kocasinan mahallerinde yerinde kentsel dönüşüm yaptıklarını da belirten Gürkan, "Kentsel dönüşümde 2 önemli şey var. Birincisi kentsel dönüşümün yerinde olması. Çünkü 30 - 40 yıldır komşuluk ilişkileri var. Bu ilişkilerin bozulmasını doğru bulmuyoruz. İkincisi buradan bir maddi kazanç ortaya çıkacak. Bu maddi kazanç ev sahiplerinin olacak.

Rantı ev sahipleri alacak. Amacımız, mevcut evden biraz daha büyük ama yenilenmiş, deprem riskine karşı dayanıklı, konforlu, elektrik, su tesisatı yenilenmiş, otoparkı, asansörü olan güvenli, modern ve çağdaş evler yapmak. Aynı yerde, aynı komşularla, daha çok yeşil alana sahip olarak." diye konuştu.

Kaynak: AA