Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İİT Nezdinde Türkiye Daimi Büyükelçisi Şen'i Ziyaret Etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2018 Yılı Hac Protokolü görüşmeleri için bulunduğu Cidde’de İslam İşbirliği Teşkilatı Nezdinde Türkiye Daimi Büyükelçisi Salih Mutlu Şen’i ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İİT Nezdinde Türkiye Daimi Büyükelçisi Şen'i Ziyaret Etti
Ziyarette, Türkiye’nin İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) dönem başkanlığı süresince bir dizi ortak etkinlik gerçekleştirme kararı alındı. Batıda yükselen İslam karşıtlığı ve dini istismar hareketlerine karşı yapılacak ortak çalışmaların dile getirildiği ziyarette, Diyanet İşleri Başkanlığının Amerika Birleşik Devletleri’nin Washington kentinde bulunan Diyanet Center of America’nın ev sahipliğinde İslamofobi, dini istismar hareketleri ve aşırılıkla mücadele konularında sempozyum ve çalıştaylar yapılması kararlaştırıldı.

Büyükelçi Şen, Daimi Temsilcilik bünyesinde bir müşavir ya da ataşe atanmasının Diyanet İşleri Başkanlığı ve İİT arasındaki işbirliği ve koordinasyonun güçlendirilmesine katkı sağlayacağını ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ayrıca Türkiye’nin Cidde Başkonsolosu Akif Menevşe’yi de ziyaret etti.

Ziyaretlerde Başkan Erbaş’a, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Selim Argun, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Enver Günenç, Riyad Din Hizmetleri Müşaviri Ergün Yücel ve Cidde Din Hizmetleri Ataşesi Süleyman Sarı da eşlik etti.
Kaynak: İHA