BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması

'2018'in ekonomide, demokraside, özgürlüklerde, güvenlikte, adalette ve yönetimde velhasıl her alanda dünyanın en ileri ülkeleri düzeyine ulaşacak başarılar elde ettiğimiz bir yıl olmasını cenabı Allah'tan diliyorum' 'Güneyimizde bu oluşum (PYD/PKK) varlığını sürdürdüğü müddetçe Türkiye'nin sadece güvenliği değil, ekonomisi, demokrasisi hatta ve hatta toplumsal barışı da ağır tehdit ve tehlikelere maruz kalacaktır'.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "2018'in ekonomide, demokraside, özgürlüklerde, güvenlikte, adalette ve yönetimde velhasıl her alanda dünyanın en ileri ülkeleri düzeyine ulaşacak başarılar elde ettiğimiz bir yıl olmasını cenabı Allah'tan diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Destici, yeni yıl dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 2017'de hem küresel anlamda hem de Türkiye'nin tam ortasında yer aldığı yakın coğrafyada, çok önemli gelişmelerin olduğunu, Türkiye'nin bu süreçte çok ciddi sınamalara maruz kaldığını ifade etti.

2016'daki menfur FETÖ darbe girişiminin olumsuz etkilerinin hala yaşandığına işaret eden Destici, öte yandan, Suriye kaynaklı problem alanlarının Türkiye'nin beka faktörlerini olumsuz bir şekilde etkilemeye devam ettiğini vurguladı.

Türkiye'nin de içinde bulunduğu coğrafyanın yeniden dizayn edilmeye çalışıldığını belirten Destici, "Türkiye bu fasılda, kendisine yönelen tehdit ve tehlikelere karşı yoğun bir mücadeleye girmiş durumda. Her şeyden önce safların yeniden belirlendiği bu günlerde, yıllarca bize bölgemizde bir sıçrama tahtası ve ileri karakol muamelesi yapan küresel güçlere 'yeter artık' diyerek doğru bir şekilde karşı duruyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Terör örgütleri PYD/PKK ve türevleriyle olan mücadelenin, Türkiye'nin bekasını doğrudan etkileyen en önemli faktör olduğunu kaydeden Destici, şöyle devam etti:

"Güneyimizde bu oluşum varlığını sürdürdüğü müddetçe Türkiye'nin sadece güvenliği değil, ekonomisi, demokrasisi hatta ve hatta toplumsal barışı da ağır tehdit ve tehlikelere maruz kalacaktır. Burnumuzun dibine yerleşen ve gelecekte Suriye'de yaşananları bize yaşatmanın hesabı içerisinde olan bu emperyalist kapasiteye karşı ikinci kurtuluş mücadelesi verip onları geldikleri yerlere göndermedikçe rahat yüzü görmeyeceğiz."

- "Aydınlık gelecek ümidimizi asla kaybetmemeliyiz"

Önceki yıllarda olduğu gibi 2017'de de Myanmar, Doğru Türkistan, Filistin, Irak ve Suriye'de başta Türkmenler başta olmak üzere, ön Asya'dan uzak Asya'ya, Afrika'ya kadar tüm coğrafyada insanların büyük acılar yaşadığını ve yaşamaya devam ettiğini bildiren Destici, şu görüşlerini paylaştı:

"Yaşanan her türlü olumsuzluklara karşı aydınlık gelecek ümidimizi asla kaybetmemeliyiz. İnsanların olduğu gibi ülkelerin yaşamlarında da hatalardan ders çıkarmaların, yeni başlangıçların ve bu doğrultuda atılan her yeni adımın şüphesiz büyük önemi bulunmaktadır. Başta ülkemizi yönetenlerin ve dahi herkesin geride kalan yılda yaşanan olumlu veya olumsuz olaylardan dersler çıkarması ve bu dersler ışığında da yeni yılda güçlü umutlarla yeni başlangıçlar yapması gerekiyor. Bu, huzur, mutluluk ve başarılarda buluşabilmemizin vazgeçilmez koşuludur. 2018'in ekonomide, demokraside, özgürlüklerde, güvenlikte, adalette ve yönetimde velhasıl her alanda dünyanın en ileri ülkeleri düzeyine ulaşacak başarılar elde ettiğimiz bir yıl olmasını cenabı Allah'tan diliyorum."

Destici, "Şehitlere rahmet, ailelerine ve millete de başsağlığı gazilere de hayırlı, sağlıklı ömür diliyorum. Sosyal ve hukuk devleti olmanın ilkelerinin kabul gördüğü, birlik ve beraberlik içinde vatanın ve milletin bütünlüğüne sahip çıkıldığı, milli onur ve bekanın korunduğu, coğrafyadaki acıların sona erdiği, gelecek nesillere insanca yaşanabilecek bir Türkiye bırakılması ve yeni yılın sağlık, mutluluk ve esenlik getirmesini temenni ediyorum." ifadesini kullandı.
Kaynak: AA