BBP Genel Başkan Yardımcısı Karacan Açıklaması

'(Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi) İnanıyorum ki bu, siyasette uzlaşma kültürünün gelişmesine daha fazla katkıda bulunacaktır'.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin, Türk siyasetine uzlaşma kültürü getireceğini belirtti.

Düzce'de bir restoranda partisince düzenlenen toplantıya katılan Karacan, 2018 yılının tüm İslam alemine hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Karacan, 29 Ocak 2018'de partilerinin 25. kuruluş yıl dönümünü kutlayacaklarına değinerek, şöyle konuştu:

"25 yıllık mazimiz içerisinde hemen hemen devlet imkanlarından hiç faydalanmadan, arkamıza hiçbir menfaat grubunu almadan, temiz kazançlarımızla yol katettik. Türk siyasetinde is, kir ve çamura bulaşmadan da siyaset yapılabileceğini ispat etmek adına bir mücadele yürütüyoruz. BBP, gerçekten cansiperane bir mücadele vererek, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu kritik dönemler başta olmak üzere her dönemde, izlemiş olduğu siyasetle milletin önünü sürekli açan bir siyaset tarzıyla çok ciddi hizmetlerde bulunmuştur."

Türkiye siyasetinde 2017 yılında önemli gelişmelerin yaşandığını vurgulayan Karacan, "16 Nisan referandumu ile birlikte Türkiye'de uzun yıllardan beri uygulanan parlamenter sistemi sonlandırmış olduk, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçmiş olduk. Bu sistemde, daha önceki sistemde olan, partilerin yüzde 34, 40, 42 ile tek başına iktidar elde etmeleri dönemi artık kapandı. Bundan sonra hükümet olmak isteyen partiler, kişiler, toplumun en az yüzde 50+1 kişisinin teveccühünü kazanmak zorunda." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne değinen Karacan, bu sistemin aslında Türk siyasetine bir iyilik, bir güzellik katacağını kaydetti.

Karacan, "İnanıyorum ki bu, siyasette uzlaşma kültürünün gelişmesine daha fazla katkıda bulunacaktır." şeklinde konuştu.

Toplantıya, BBP MKYK Üyesi Bayram Bilgin ve Alperen Ocakları Başkanı Ferdi Çiçek de katıldı.

Kaynak: AA