Aydın'da Anaokulu Protokolle Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Devredildi

Aydın Organize Sanayi Bölgesi’nde Sanayi Odası ile GEKA’nın yapımını üstlendiği 2 sınıf ve 50 öğrenci kapasiteli anaokulu düzenlenen törenle İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredildi.

Aydın'da Anaokulu Protokolle Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Devredildi
Aydın Organize Sanayi Bölgesinde çalışan kadınların çocuklarına hizmet verecek olan anaokulu 2018’de eğitim-öğretim hayatına başlayacak.

TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu’nun fikriyle ortaya çıkan “Çalışan Anneler Mutlu Çocuklar" projesi kapsamında inşa edilen ve Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) 2015 yılı üretim ve ticaret altyapısının geliştirilmesi mali destek programı kapsamında desteklenen anaokulunun 650 bin liraya mal olduğu öğrenildi.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Hünük, eğitime sağladıkları katkıdan dolayı AYSO yönetimine teşekkür etti.

“Güzel bir okul ortaya çıktı”

Anaokulu projesinin TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu’nun bir eseri olduğunu dile getiren AYSO Başkanı Mehmet Yunus Şahin, “TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri bizimle bu fikri paylaşarak ‘OSB’de anaokulu kurarsak orada çalışan anneler gözü arkada kalmadan çocuklarını buradaki anaokuluna bırakacaklar’ dediler. Biz de bunu benimsedik ve projeye destekledik. GEKA’ya müracaat ederek projenin yüzde 60’nı üstlendiler biz de yüzde 40’ını üslendik. Aydın OSB Yönetimi de bu arsayı bize tahsis etti. Aydın Ticaret Borsası ve kadın girişimciler anaokulunun tefrişatında destek verdi. ‘Çalışan anneler mutlu çocuklar’ temalı proje kapsamında güzel bir okul ortaya çıktı. 2017 yılı bitmeden bu okulu sahibi olan Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devretmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Aydın’da bağımsız yönetimi olarak tek OSB olduğu için anaokulu Aydın OSB’de yapıldı. Ancak sözümüz var, her bağımsız yönetime geçen OSB’ye bu anaokulundan yapacağız” diye konuştu.

“Okul öncesi eğitimde fiziki mekan sıkıntımız var”

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ise okul öncesi eğitimin önemli olduğunu belirterek, “Aydın’da da sınıf başına düşen öğrenci sayısı itibarıyla 20’yi geçmiyor. Ancak okul öncesi eğitimde fiziki mekan sıkıntımız var. Bu anlamda Aydın’da yapılacak olan bu anaokulunun bu fiziki mekan iyileştirmeye ve okul öncesi eğitimin farkındalığının oluşturulmasında katkısı olacak. Bu işe emeği geçen herkese teşekkür ederim. Aydın Sanayi Odası’nın kendi hizmet binası olmamasına rağmen böyle bir fedakarlıkta bulunmuş olması takdire şayan bir durum. Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri de tüm çocukları kendi çocukları gibi görerek kol kanat geriyor. Bu yatırımın tüm iş dünyasına örnek olmasını diliyorum. Çocukların daha erken yaşlarda eğitimle tanışması, eğitimin kalitesini arttırıyor” diye konuştu.

Aydın Valiliği toplantı salonunda düzenlenen protokol törenine Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Hünük, AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Aydın OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Dereli, TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esen Türker ile AYSO yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Kaynak: İHA