Prag'da Köprü Çöktü Açıklaması 4 Yaralı

Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da yayaların kullandığı bir köprü çöktü. Köprüde bulunan yayalar nehre düştü, 2’si ağır 4 kişi yaralandı.

Prag'da Köprü Çöktü Açıklaması 4 Yaralı
Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da Vltava Nehri üzerinde bulunan bir köprü çöktü. O sırada köprüde bulunan yayalar nehre düştü, 2’si ağır 4 kişi yaralandı. Çevredeki vatandaşlar ve kurtarma ekipleri tarafından nehirden çıkarılan yaralılar çevre hastanelerde tedavi altına alındı.

Prag’ın kuzeyindeki Troja semtini İmparatorluk Adası’na bağlayan beton köprünün çökme nedeni henüz bilinmiyor. Olay yerine çok sayıda kurtarma ekibi, dalgıç, arama-kurtarma köpekleri sevk edildi. Nehre düşenlerden 30’lu yaşlardaki iki kişi kendi çabalarıyla kıyıya çıkmayı başarırken, 60’lı yaşlarında olduğu tahmin edilen 2 kişi de ağır yaralı olarak ekiplerin yardımıyla nehirden çıkarıldı. Yaralılar hemen hastaneye kaldırılırken, olay yerine sevk edilen ısıya duyarlı kamera teçhizatlı helikopterler bölgede havadan uzun süre arama tarama faaliyeti yürüttü. Nehirde başka kimsenin bulunmaması üzerine arama çalışmaları sona erdi. İki yönden girişlerin kapadığı köprünün çökme nedenini görüşmek üzere yetkililer Prag Belediyesi’nde bir toplantı düzenledi.

Yalnızca yaya ve bisikletlilerin kullanımına açık olan köprü 1984 yılında sel suları nedeniyle yıkılan köprünün yerine yapılmıştı. 2014 yılında yapılan teknik inceleme neticesinde uzmanlar, köprünün metal aksamının büyük ölçüde yıprandığını, genel durumun çok kötü olduğunu rapor etmişlerdi.
Kaynak: İHA