Engelsiz Yaşam Fuarı

AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci, fuarda il başkanlığı ve ilçe belediyelerinin stantlarını gezdi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, "Engelsiz Yaşam Fuarı"nı ziyaret ederek il başkanlığı ve ilçe belediyelerinin stantlarını gezdi

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Temurci, 30 Kasım-3 Aralık'ta İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen fuarda ziyaretçilerle sohbet etti, engelli vatandaşların sorunlarını dinledi.

İl Engelliler Koordinasyon Merkezi (EKM) tarafından açılan stantta İl Sosyal Politikalar Başkanı Habibe Başer Çiftçioğlu'ndan bilgi alan Temurci, Down sendromlu çocukların çalıştığı Tebessüm, Sevgi ve Zahir kafelerini de ziyaret etti.

Temurci, burada yaptığı konuşmada herkesin birer engelli adayı olduğunu dikkati çekerek, engelli vatandaşların sosyal yaşama aktif olarak katılımı için çok güzel bir proje gerçekleştirildiğini ifade etti.

Engelsiz Yaşam Fuarı'nın kendisi için önemli olduğunu belirten Temurci, şunları kaydetti:

"Bugün engelli kardeşlerimizin Rabbimin bir lütfu olduğuna tekrar şahit olduk. Bir imtihan dünyasındayız ve yarın başımıza ne geleceğini bilmiyoruz. Engelliler bu ülkede ilk defa AK Parti hükümetleri döneminde evden dışarı çıkarak yaşamla buluştu. Bütün engellilerimizle kucaklaşıyoruz. Sosyal hayatın içinde engellilerimizle bir ve beraber olacağız. Emin adımlarla yarınlara yürüyeceğiz. Burada bütün belediyelerimizin stantları var. Belediyelerimizde engelli kardeşlerimiz adına çok güzel çalışmalar yapıldığına şahit oluyoruz. Türkiye'de son 15 yılda engelli vatandaşlarımız adına çok ciddi adımlar atıldı. 2005 yılında ilk defa engellilerin bir kanunu oldu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını biz kurduk. Allah'ın izniyle çalışmalarımızı daha da büyüteceğiz. Bizler engelli vatandaşlarımızı toplumumuzun ayrılmaz bir parçası görüyoruz."

Temurci, engellilerin önündeki engelleri ortadan kaldırmaya ve onların önlerini açacak çalışmalar yapmaya tüm gayretleriyle devam edeceklerini vurguladı.

Etkinliğe, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri, ilçe ve belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda, engellilere tekerlekli sandalye ile çeşitli hediyeler verildi.
Kaynak: AA