Dünya Gönüllüler Günü

Bağcılar Belediyesi'nin 'Gönül Bağı' projesinin gönül elçilerine, teşekkür belgesi ve gönüllü kartı verildi.

Bağcılar Belediyesi tarafından yürütülen "Gönül Bağı" projesi katılımcılarına, teşekkür belgesi ve gönüllü kartı takdim edildi.

Bağcılar Engelliler Sarayı'nda, Dünya Gönüllüler Günü kapsamında düzenlenen törende konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, projenin önemine dikkati çekti.

Etkinliğe katılanlara teşekkür eden Çağırıcı, "Bağcılar’ı sadece kaymakam, emniyet müdürü yönetmiyor, Bağcılar’ı, burada yaşayanlar da yönetiyor. İlçe olarak 25. yılımızı geride bıraktık, çeyrek asırlık bir ilçe olduk. Bu kültür istişare toplantılarımıza hep devam ettik. Öncelikle Bağcılar’ı Bağcılar’da yaşayan dostlarla birlikte yönetmeyi amaçladık. Farklı platformlar oluşturduk, çevre kulübü kurduk, Bağcılar'da güzel çalışmalara imza attık. Bunlardan en önemlisi de 'Gönül Bağı' projesidir." diye konuştu.

Çağırıcı, ülkede bir daha FETÖ gibi hainlerin yetişmemesi için insanların tanış olmaları gerektiğini anlatarak, projenin bunun için çok önemli olduğunu dile getirdi.

Konuşmanın ardından, proje kapsamında önemli desteklere imza atan 100 gönül elçisine, teşekkür plaketi ve gönüllü kartı takdim edildi.

Daha sonra, Başkan Çağırıcı, gönül elçileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Etkinliğe, Yönetmen Mesut Uçakan ve Meddah Yusuf Duru da katıldı.

- "Gönül Bağı" projesi

Gönüllü bir sosyal girişim olan "Gönül Bağı" projesi, vatandaşların şehrine ve sokağına sahip çıkması için her mahalle ve her sokakta bulunan gönül elçileri aracılığıyla sorunların kolay ve hızlı çözümünü hedefliyor.

Gönüllülerin şehirlerdeki sorunları tespit ettiği, çözüm için yeni projeler önerdiği ve mahallelerindeki hizmetleri takip ettiği projede şu ana kadar 9 bin 100 gönüllüye ulaşıldı.
Kaynak: AA