CHP Bornova İlçe Kongresi

CHP Genel Sekteri Sındır: 'Kendi evladı olan Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkmak CHP'nin en asli görevidir'.

CHP Genel Sekteri Kamil Okyay Sındır, Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkmanın CHP'nin görevi olduğunu söyledi.

Sındır, Evka 4 Spor Salonu'ndaki CHP Bornova İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada Türkiye'de 300'ün üzerinde ilçede, 8 ilde kongre sürecini tamamladıklarını bildirdi.

Kongrelerin demokrasi şöleni olduğunu belirten Sındır, farklı duyguları, düşünceleri, ilke ve değerleri savunmadıklarını, kongrede özgür irade, akıl ve vicdan muhasebesiyle sandıkta oy kullanılacağını ifade etti.

Sındır, kongrede CHP'yi iktidara taşıyacak kadroların belirleneceğini vurgulayarak, "İktidar ana hedefimiz değildir. Hedefimiz orada bitmiyor, esas görev orada başlıyor. Mustafa Kemal Atatürk bizlere görev verdi, bıraktığı emaneti çağdaş uygarlıkların üzerinde bir düzeye taşımak sorumluluğumuz var. Hedefimiz orası. Bunu yapma iradesi olan tek siyasi yapı CHP'dir. Büyüttüğü, kendi evladı olan Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkmak CHP'nin en asli görevidir." diye konuştu.

Sındır, 2019 yılında yapılacak seçimin sıradan bir seçim olmadığına işaret ederek, 16 Nisan referandumuyla Türkiye'de rejimin tek adam rejimine dönüştürüldüğünü savundu. Sındır, 2019'daki seçimde iki seçenek bulunduğunu, bunların "ya tek adam anlayışıyla, bir kişinin hırs ve ihtiraslarıyla yönetilen bir devlet ya da güçlü bir parlamenter demokratik rejim" olduğunu aktardı.

Dün İzmir'de AK Parti'nin yerel yönetimler istişare toplantısı yaptığına değinen Sındır, toplantıda AK Partili genel başkan yardımcısının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na hakaret ettiğini öne sürdü.

Sındır, şunları kaydetti:

"Bizim bir olmaya ihtiyacımız var. Bunlar ağza alınmayacak sözlerle insanımızı, bu milleti birbirine kırdırmak gayretindeler. Yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı laf etmiş, Adalet ve Kalkınma Partili belediyelerin performansı CHP'li belediyelerin performansından daha iyiymiş. Biz biliyoruz, rant ve sermaye düşkünlüğü performanslarının ne kadar iyi olduğunu çok iyi biliyoruz. Çok iyidi de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanını niye istifa ettirdin, niye görevden aldı. Ankara, Bursa, Balıkesir, Düzce, Niğde... Hani Einstein bir sözünden sözediyorlar, 'ahmaklar aynı şeyi tekrar tekrar yapıp aynı sonucu bekleyenlerdir' diye. Bu insaları tekrar tekrar beldiye başkanlığına siz getirmediniz mi?"

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun iddialarına değindi. Banka dekontlarının sahte olduğu iddialarını eleştiren Sertel, "Hayatını hesap uzmanlığıyla geçirmiş, yıllarını bürokraside geçirmiş ve titiz bir araştırmacı bir insan Kemal Kılıçdaroğlu'na banka dekontlarının sahte olduğunu söylemek Fazıl Say'a nota ve piyano tuşları konusuna öğreti vermeye benzer. Nereden bildiniz sahte olduğunu?" dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, dün saldırıya uğrayan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'nin olumlu düşünen, iyi niyetli, samim, dürüst biri olduğunu, bunu nedenle saldırıya uğramasına şaşırdığını belirtti.

"Saldırgan galiba tetikçi" diyen Güven, şunları ifade etti:

"Bir konu var herhalde, başkanımız reddetmiş olabilir, uygun değildir. Husumet olabilir, başkanımızın da tahmini yok, kendisi de yorgundu. Polis çok kolay bulur, kameralar var, aracın plakası var. Saldırıyı şiddetle, nefretle kınıyorum. Saldırganın 1-2 gün içinde yakalanacağını düşünüyorum. Olay yeri tam evinin önünde. Saldırgan önce araçla Başkanın aracına çarpıyor, özellikle yapıyor. Eşiyle beraber Başkan dışarı çıkıyor, ondan sonra kurşunlara maruz kaldı. Eşini de korumaya çalışıyor, direkt olarak ayağına isabet ediyor, kemiğe isabet etmemiş, sıkıntılı bir durum yok."

Divan başkanlığını CHP Parti Meclisi Üyesi Hakkı Süha Okay'ın yaptığı kongrede mevcut CHP İlçe Başkanı Nevzat Kavalar ile Osman Koçanalı ve Adnan Hocaoğlu aday oldu.

Kongreyi İzmir büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da takip etti.

Kaynak: AA