Bingöl'de 4 Terörist Etkisiz Hale Getirildi, 1 Terörist Yakalandı

Bingöl’de güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada birisi arananlar gri listede olmak üzere 4 terörist etkisiz hale getirildi, 1 terörist ise sağ yakalandı.

Bingöl Karlıova’da, güvenlik güçleri ile bölücü terör örgütü mensubu teröristler arasında çıkan çatışmada biri arananlar gri listede bulunan ve “Soreş” kod adlı sözde Erzurum eyaleti doğu gücü tim komutanı Şahabettin Naşa olmak üzere 4 terörist etkisiz hale getirildi.

1 terörist ise sağ olarak yakalandı. Yakalanan terörist ile birlikte 1 adet M-16 piyade tüfeği, 150 adet M-16 piyade tüfeği fişeği ve 2 adet el bombası ele geçirildi.

Siirt Eruh’ta yapılan operasyonda, 12 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 adet Biksi makineli tüfeği, 1 adet RPG-7 roketatar, 5 adet RPG-7 roketatar mühimmatı, 5 bin 520 adet Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 6 adet el bombası, 5 ton gıda maddesi ve çok miktarda muhtelif malzeme ele geçirilirken, 4 el yapımı patlayıcı da tespit edilerek imha edildi.

Şırnak’ta devam eden operasyonda güvenlik güçleri tarafından 3 el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi.

Mardin Kızıltepe’de ise PKK/PYD-YPG terör örgütünden kaçan 1 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Irak kuzeyi Gara, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde, keşif ve gözetleme vasıtalarıyla bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen barınak ve sığınaklar düzenlenen hava harekatı ile tahrip edildi.
Kaynak: İHA