Bekçi Alımı Başvurularında Son Dört Gün

Ankara'nın bazı ilçelerine bin çarşı ve mahalle bekçisi alımı için başvurular 6 Aralık'ta sona erecek Başvurular ilgili ilçe emniyet müdürlüklerine yapılabiliyor.

Ankara'nın bazı ilçelerinde görevlendirilecek bin bekçinin alımı için başvurular 6 Aralık'ta sona erecek.

Ankara Valiliğince 772 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçisi Kanunu kapsamında, emniyet hizmetleri sınıfında Altındağ'a 90, Çankaya'ya 225, Etimesgut'a 90, Keçiören'e 170, Mamak'a 150, Pursaklar'a 25, Yenimahalle'ye 120, Gölbaşı'na 20 ve Sincan'a 110 olmak üzere bin çarşı ve mahalle bekçisi alınacağı açıklanmıştı.

Bu kapsamda bekçi alımı için 22 Kasım'da başlayan başvurular, 6 Aralık'a kadar ilgili ilçe emniyet müdürlüklerine yapılabilecek.

Adaylarda "erkek ve Türk vatandaşı olmak, en az lise ve dengi okul, ön lisans, lisans veya lisansüstü mezunu olmak, askerliğini tamamlamış olup 30 yaşından büyük olmamak, il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak" şartları aranacak.

Şartları taşıyan adaylar, öncelikle mülakata alınacak. Mülakatta geçerli not alan adaylar, yazılı sınava girmeye hak kazanacak. Yazılı sınav sonuçlarına göre asil ve yedek aday listesi belirlenecek.

Adaylar, başvuru sırasında gereken evrak ile diğer bilgilere Ankara Emniyet Müdürlüğünün "www.ankara.pol.tr" sitesinden ulaşabiliyor.

Kaynak: AA