Yerel Gazetelerde DES'in Önemine Değindi

Edirne Basın-Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Uğur Ülgen, “Devlet Enformasyon Sistemi’ne (DES) dahil olan yerel gazeteler ulusal hatta uluslararası bir nitelik kazanıyor” dedi.

Yerel Gazetelerde DES'in Önemine Değindi
Edirne Basın-Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Uğur Ülgen, İŞKUR Edirne İl Müdürü Şengül Çildam’ı ziyaret etti. Ülgen, Çildam’a Devlet Enformasyon Sistemi konusunda da bilgi vererek, sisteme dahil olan yerel gazetelerin devletin üst makamlarına daha kolay ulaşabileceğini belirtti.

Genel Müdürlüğün internet sayfasında bulunan "yerel basın" alanındaki haberlerin DES’ten seçildiğine vurgu yapan Ülgen, sisteme dahil olan gazetelerin yerel olmaktan çıkarak ulusal hatta uluslararası bir nitelik kazandığını söyledi.



Yeni yılda kurumlara yönelik basın ve halkla ilişkiler eğitimleri vereceklerinin altını çizen Ülgen, kurumların basın ve halkla ilişkiler departmanının önemine dikkat çekti.

Şengül Çildam ise, Ülgen’e, kurumlarının meslek edindirme kursları, uygulamalı girişimcilik eğitimleri, toplum yararına projeler hakkında bilgiler vererek 2018 yılında projelerinin devam edeceğini söyledi.

Kaynak: İHA