Türel Açıklaması 'Antalya'da Kimse Kendini Yalnız Hissetmesin'

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Serik ilçesinde ASMEK’in 28’inci şubesinin açılışını gerçekleştirdi.

Türel Açıklaması 'Antalya'da Kimse Kendini Yalnız Hissetmesin'
Büyükşehir Belediyesi, ASMEK’in 28’inci şubesini Serik’te hizmete açtı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, tarafından gerçekleştirilen açılışa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Törene, Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, AK Parti Serik İlçe Başkanı Hasan Kozan, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta Türel, “ASMEK’ler benim için özel bir anlam taşıyor, çünkü ASMEK’lerin gelişmesi 2004-2009 döneminde ivme kazandı. Antalya’da ASMEK’i yeni başlatmıştık, o zamanlar çok gayret sarf ettik. 3 senedir ASMEK’i ilçelerimizde de yayıyoruz. Bugün on binlerce vatandaşımız ASMEK’lerden faydalanıyor” dedi.



Anneler çocuklarını da getirebilecek

Serik’te ilk safhada 4 kurs açacaklarını belirten Türel, “Bunlar İngilizce, bilgisayar, çeyiz ürünü üretme ve diksiyon kurslarıdır. Bu kurslarla turizm sektörüne eleman yetiştireceğiz ve el sanatları üretimini geliştireceğiz. Yani Serikli vatandaşlarımıza yeni bir meslek kazandırarak onları altın bilezik sahibi yapacağız. Böylece kadınlar iş öğrenecek ve bu ürünler aile ekonomisine katkı sağlayacak. Kursa gelen kadınlar çocuklarımızı evde bırakamıyoruz diye bir üzüntüye kapılmasınlar. Getirecekler çocuklarını, hemen ASMEK’in içerisinde çocuk etkinlik odamız var. Kendileri kursa gidiyorken, çocuklarını bize emanet edecekler, kendi çocuklarımız gibi bakacağız. Böylece annelik görevi de bu kurslara gelmeye mani olmayacak. Bu kurslarımızı giderek geliştireceğiz, meslek edinmeye, iş öğrenmeye destek vereceğiz” diye konuştu.



ASFİM Merkezi de açacağız

Vatandaşların talebi üzerine Serik’te ASFİM de açacaklarını müjdeleyen Başkan Menderes Türel, şunları söyledi: “Antalya Spor ve Fitness Merkezi’mizle Seriklilerin daha sağlıklı spor yapmasını sağlayacağız. Bütün Antalya’da ASFİM’lerde 170 bin kişi ücretsiz spor yapıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak Serik’te eğitim hizmeti, sağlık hizmeti, yardıma ihtiyacı olanlara sosyal yardım, mezarlık ve cenaze hizmetleri, cami bakımı, muhtar evleri gibi birçok hizmeti veriyoruz.”

Kimse kendini yalnız hissetmesin

Türel, “Artık sadece altyapı yapmıyoruz. Cadde projelerimiz esnafımız içindir. Köy yolları ve sulama projelerimiz tarım üreticilerimiz içindir. Arıtma tesisleri hem tarım hem turizm için hayati önemdedir. Festivaller yapıyoruz ki turizme destek olalım. Son 3 senede en fazla yatırımı yaşlılarımız, engellilerimiz, kadınlarımız, çocuklarımız için yapıyoruz. 19 ilçeye, her mahalleye gidiyoruz, herkesi kucaklamaya çalışıyoruz. Çünkü Antalya hepimizin evidir, Antalya büyük bir ailedir. Birbirimizin daima yanında olacağız, destek olacağız. Antalya’da kimse kendini yalnız, kimsesiz hissetmeyecek. Büyükşehir Belediyesi olarak yediden yetmişin herkesin yanında olacağız” ifadelerini kullandı.

Başkan Türel açılışın ardından ASMEK Serik binasını gezerek, kursiyerlerle sohbet etti.
Kaynak: İHA