TÜBİTAK Teşvik Ödülünü Büyükorhan'dan Doç. Sevik Aldı

TÜBİTAK’ın 2017 yılı "Mühendislik Bilimlerinde Teşvik Ödülü"nü Bursa’nın Büyükorhan ilçesinden Doç. Dr. Cem Sevik aldı.

TÜBİTAK Teşvik Ödülünü Büyükorhan'dan Doç. Sevik Aldı
TÜBİTAK tarafından her yıl verilmekte olan ödüller, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

2017 yılı ‘Mühendislik Bilimlerinde Teşvik Ödülü’nü Büyükorhan ilçesinden Doç. Dr. Cem Sevik aldı.

Anadolu Üniversitesi desteği ile başvuru gerçekleştirdiğini belirten Doç. Dr. Cem Sevik aldığı ödül ile ilgili olarak, “Bu ödül, geçmişten bu yana nano malzemelerin yenilenebilir ve çevre dostu enerji üretimi uygulamaları ile doğrudan ilişkili fiziki özelliklerinin araştırılması konularındaki yaptığımız çalışmalardan hareketle, gelecekte de nitelikli bilimsel katkılar yapacağınız düşünülerek verilen bir ödüldür. TÜBİTAK Bilim Kurulu tarafından bu prestijli ödüle layık görülmek benim için son derece mutlu edici bir gelişme. Böylesine anlamlı ve kıymetli bir ödülü Cumhurbaşkanımızın elinden almak bizim adımıza onur ve şereftir” şeklinde konuştu.

Aldığı ödülü şu an üzerinde çalışmakta olduğu kuramsal ve deneysel projelerde değerlendireceğini dile getiren Doç. Dr. Sevik, bu tür teşviklerin çok önemli katkılar sağladığını belirtti.

Kaynak: İHA