Sokak Hayvanları Belediye'ye Emanet

Çorum Belediyesi, sosyal belediyecilik çalışmalarını her alanda sürdürüyor. Belediye, kış aylarında beslenme sıkıntısı yaşayan sokak ve yaban hayvanlarına düzenli olarak için yem ve mama bırakıyor.

Sokak Hayvanları Belediye'ye Emanet
Çorum Belediyesinin her alanda çalışmalar yaptığını söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, “Hizmet yelpazemizden sadece hemşehrilerimiz istifade etmiyorlar. Doğal yaşam da hizmetlerimizden hak ettiği payı alıyor.” dedi.

Sokak hayvanlarına düzenli olarak yemek, ekmek ve mama verdiklerini belirten Turhan Candan, “Karapürçek ve Çomar Barajı bölgesinde günlük 450 litre yemek ve 250 ekmek bırakıyoruz. Sıklık tabiat parkında bulunan karaca, geyiklerimize de düzenli olarak haftada 450 kg yem ve kuru ot balyası bırakarak onların sağlıklı bir şekilde beslenmelerini sağlıyoruz. Kuşlar için ise haftalık 250 kg yemi parklarımıza ve ormanlık alanlara bırakıyoruz. Hemşehrilerimizden sokaklarda yaralı, aç bir hayvan gördüklerinde Alo 153 Zabıta hattımızı arayarak bilgi vermelerini istirham ediyoruz. Çünkü o hayvanlar sahipsiz değil, Çorum Belediyesi onların da yanında.” diye konuştu.

Kaynak: İHA