Siverek'te Ezan Okuma Yarışması

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde ezan okuma yarışması düzenlendi.

Siverek'te Ezan Okuma Yarışması
Milli Eğitim Bakanlığı ile Din Öğretimi Müdürlüğü işbirliğiyle her yıl ülke genelinde yapılan “Genç Bilaller Ezan Yarışması” Siverek’te de yapıldı. İlçenin Okullar bölgesinde bulunan Molla Ramazan Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen yarışmaya Şanlıurfa Merkez ve ilçelerinden 17 imam hatip lisesi öğrencisi, ezanı en güzel şekilde okumaya çalıştı. Yarışmada Birecik Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mustafa Çetin Birinci, Halfeti Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Küçükçay ikinci ve Hilvan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Başaran da üçüncü oldu.

Dereceye girenlere çeyrek altın

Yarışmada birinci olan Mustafa Çetin, "Ezan okuma yarışmasında içimde kazanma hevesim vardı, yarışmaya katıldım ve kazandım. Benim en büyük yardımcılarım hocalarım oldu, onların emeği ile birinci oldum. Bu yarışmada birinci veya ikinci olmak önemli değil, önemli olan katılmaktır. Ezan-ı Muhammedi bilmek ve okumak bir şereftir" dedi.

Vüri üyelerinden olan Siverek Müftülük murakıbı Mehmet Ali Gökçe de, "Şanlıurfa genelinde imam hatipler arası Ezan yarışmasını icra ettik. Çok güzel oldu, hamdolsun. Birinci olan arkadaşı tebrik ediyorum, o bizi Şanlıurfa olarak bölge yarışmasında temsil edecek. Allah yolunu açık eylesin, nefesine kuvvet versin. Bugün bu yarışma hasebiyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi

Öte yandan yarışmada dereceye girenlere çeyrek altın ve çeşitli hediyeler verildi
Kaynak: İHA