Sivas'ta Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü

Sivas’ta özel bir okulun öğrencileri, 103’üncü yıl dönümünde Sarıkamış şehitlerini anmak için doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Sivas'ta Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü
Sarıkamış şehitlerini anmak için kentteki bir okulun öğrencileri doğa yürüyüşü düzenledi.

Cumhuriyet Üniversitesi kampüsü içerisinde başlayan yürüyüşe İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Dursun Yıldırım, öğretmenler ve yaklaşık 200 öğrenci katıldı.

Yürüyüşe katılan öğrenciler üzerlerine giydikleri askeri üniformalar ile dikkat çekti. Yürüyüşe atlı birliklerin de katıldığı görüldü.

Sarıkamış Türküsü eşliğinde, 1.5 kilometre süren ve Kardeşler Tepesi’nde biten yürüyüşün ardından Kur’an-ı Kerim okundu. Daha sonra saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Dursun Yıldırım tarih bilinciyle yetişen gençlik istediklerini belirterek, ecdadı yad eden ve ecdadı her zaman yüreğinde taşıyan gençleri görmek istediklerini söyledi.



Yürüyüşle ilgili bilgi veren okul müdürü Lütfü Kengeç ise, "Sarıkamış şehitlerini anmak için Kardeşler Tepesi’nde öğrencilerimizle anma etkinliği düzenledik. Öğrencilerimizin tamamı bir haftadır izledikleri belgesellerle ve programlara Sarıkamış’ın ne olduğunu öğrendiler" dedi.

Kaynak: İHA