Selahattin Aydın AK Parti İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

DÜZCE – Selahattin Aydın, AK Parti İl Başkanlığı için adaylığını açıkladı. Aydın, “Bu işin kaybedeni kazanı diye bir şey olmaz. Parti içi bir yarıştır” dedi.

Selahattin Aydın AK Parti İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Düzce’den AK Parti Milletvekili aday adayı ve belediye başkan aday adayı olan Selahattin Aydın 31 Aralık Günü yapılacak olan AK Parti İl Başkanlığı için adaylığını açıkladı.

Aydın düzenlediği basın toplantısında, “Genel merkezin desteklediği mevcut başkan haricinde bizde geçte olsa adaylığımızı açıkladık. Bizim haricimizde aday olan arkadaşlarımız da var. Söylüyoruz bu işin kaybedeni kazanı diye bir şey olmaz. Parti içi bir yarıştır. Hayırlı olsun diyorum. İlk yaparken de söylemiştim. Şuanda Düzce’de AK Partinin siyaset tarzı ile mevcut etkili yetkili olan arkadaşların konumu itibarı ile Genel başkanımızın 2019-2023 hedefine bu kadro ile gitme veya bu siyaset tarzı ile gitme işinin mümkün olmadığını düşünüyorum. Genel başkanımızın siyaset tarzına uymuyor. Bazı şeyleri dillendirmeye gerek yok. Ciddi anlamda Düzce’de şikayet ve rahatsızlık var. Bu hadisenin geçmişte emeğini çekmiş bu partiyi bir yere taşımış köşe taşı diyeceğimiz arkadaşlar bu gidişattan rahatsız” ifadelerini kullandı.

Aydın, yarışın birden fazla adayla olması gerektiğini belirterek “Genel Merkez bu adayımız diyor delegeye kalan ise oy kullanmak. Oy atıp gidiyoruz. Bu tip bir kongre iyi bir kongre değil. Aday çıkmasından hoşlanmamak hoş bir şey değil. Eğer demokrasi varsa sandıktan bahsediyorsak, adaylar çıkmalı, yarışmalı ve delege bu heyecanı yaşamalıdır. Delegeye seçim zamanı koş diyen teşkilatlar, bu durumda ki zaten delegenin en fazla söz hakkı olduğu dönemlerde delegeyi dikkate almazsanız seçimde koşun demek hoş bir durum değildir. Tekrar söylüyorum, mevcut teşkilat ile genel başkanımızın koyduğu 2019-2023 hedefleri bana göre çok zor görünüyor. Ben sadece bunu dillendirmiyorum. Dışarıda vatandaş bunu dillendiriyor. Özellikle partili arkadaşlarda da bu rahatsızlık var. Allah inşallah bizi ve partimizi mahcup etmesin. Bizim listemiz hazır. Divana vereceğiz. Orada bir yarış olacak” diye konuştu.

Kaynak: İHA