Sarayköy Deve Güreşleri İçin Hazır

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde 34’üncüsü düzenlenecek “Sarayköy Deve Güreşleri Festivali’nin hazırlıkları tamamlandı.

Sarayköy Deve Güreşleri İçin Hazır
Sarayköy Belediyesi tarafından düzenlenen 34’üncü Geleneksel Sarayköy Deve Güreşleri Festivali 31 Aralık Pazar günü yapılacak. Yıldıztepe Demirci Deresi mevkiinde bulunan doğal arenada gerçekleştirilecek olan 34. Geleneksel Sarayköy Deve Güreşleri Festivali’ne Ege, Marmara ve Akdeniz’in en iyi develeri katılması bekleniyor.

Amaçlarının bu kültürü yaşatarak, nesillere aktarmak olduğunu dile getiren Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, herkesin deve güreşi kültürünü daha yakından tanıması ve bu geleneğin devam etmesi için güreş festivalinin ücretsiz olacağını açıkladı.

Geleneksel Sarayköy Deve Güreşleri Festivali’ne vatandaşları davet eden Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Deve güreşleri ilçemizin ve bölgemizin yüzyıllardır devam eden en önemli kültürel zenginliklerinden bir tanesidir. Farklı şehirlerden insanları bir araya toplayan, dostluğu ve kardeşliği tekrar hatırlatan, yerli ve yabancı binlerce turisti ilçelerimize, şehirlerimize çeken bir geleneğimizdir. Sarayköy’de bu kültürün en önemli merkezlerinden bir tanesidir. En heyecanlı ve coşkulu güreşlerin yapıldığı, doğası, havası ve doğal tribünleri ile ailelerin güzel vakit geçirebildiği güreşleri her yıl ilçemizde düzenliyoruz. İnşallah bu yılda Sarayköy olarak farkımızı ortaya koyacak, sezonun en iyi güreşlerini 31 Aralık 2017 Pazar günü ilçemizde yapacağız. Vatandaşlarımızın bu kültürü daha yakından tanıması ve bu geleneğin daha da gelişerek devam etmesi için Pazar günkü deve güreşleri festivalimizi ücretsiz olarak yapmaya karar verdik. Ben festivalimizin kazasız belasız bir şekilde tamamlanmasını diliyor, tüm vatandaşlarımızı, ailelerimizi, çocuklarımızı ve gençlerimizi Sarayköy’e davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA