Şahinbey Belediyesinden Sarı Çizgili Önlem

Şahinbey Belediyesi iş yerlerinin önlerindeki kaldırımları işgal eden esnaf için ‘Sarı Çizgi’ projesi başlattı.

Şahinbey Belediyesinden Sarı Çizgili Önlem
Esnafın kaldırım işgalinin önüne geçip, vatandaşların kaldırımları daha rahat kullanabilmesi için başlatılan ‘Sarı Çizgi’ projesi vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı. Kaldırımın genişliğine göre değişen ‘Sarı Çizgiler’ vatandaşın hayatını kolaylaştırırken, engeliler için yapılan yollarında önünün açılmasını sağlamış oldu.

İşgal ortadan kalkacak

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu başlatılan uygulamayla birlikte kaldırım işgallerinin ortadan kalkacağını belirterek, “Kaldırım işgalleri konusunda halkımızdan sürekli şikayet alıyorduk. Zabıta ekiplerimiz esnafımızı sürekli uyararak kaldırım işgallerini engellemeye çalışıyor. Ancak yapılan uyarılara rağmen kalıcı bir çözüm oluşmadı. Çözüm için yeni ve farklı bir uygulamanın olması gerektiği düşüncesinden hareket ederek, iş yerlerinin önüne sarı çizgi çekilmesi suretiyle önlem almaya çalışıyoruz. İş yeri sahipleri sarı çizgiye kadar olan kısımda ürünlerini sadece teşhir amaçlı kullanabilecekler. Esnafımıza ceza yazmak yerine daha modern ve yeni projelerle çözümler üretmeye çalışıyoruz. ‘Sarı Çizgi’ Projemizde bunlardan birisi dedi.

Esnaf uygulamadan memnun

Uygulama ile birlikte her şeyin görsel anlamda daha güzel görüneceğini belirterek, “Daha önce dağınık bir görüntü vardı. Bu uygulama ile birlikte kötü görüntü ortadan kalkmış olacak. Şahinbey Belediyesi bize her konuda olduğu gibi bu konuda da yardımcı oluyor” diye konuştu.

Yayalar ise kaldırımların genişlemesiyle birlikte hareket alanlarının genişlediğini ve uygulamadan memnun olduklarını ifade etti.

Kaynak: İHA