Rektör Budak, Teknopark Ve Yenilenebilir Enerji Projeleri İçin Ankara'da

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi’nin yenilenebilir enerji projesi ve Ege Teknoparkın büyümesi konularını görüşmek üzere Ankara’da temaslarda bulundu.

Rektör Budak, Teknopark Ve Yenilenebilir Enerji Projeleri İçin Ankara'da
Ege Teknopark’ın alt yapı, idari bina ve kuluçka merkezinin inşası konusunda Ankara’da temaslarda bulunan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ile bir araya geldi. Ege Teknopark’ın gün geçtikçe büyüdüğünü ve kapasitesini arttırdığını söyleyen Prof. Dr. Budak, “Bakanımız ile Ege Üniversitemizin teknopark, temel bilimler ve teknoloji üretmeye yönelik projeleri ile bilim-sanayi işbirliği kapsamındaki çalışmalarını değerlendirdik. Teknoparkımızın sınırlarını genişleterek üniversitemiz ar-ge ve inovasyon alt yapısına yeni tesisler kazandırılması konusunda Bakanımız Faruk Özlü destek vereceklerini söyledi” diye konuştu.

Rektör Budak, Ege Üniversitesi’nin yenilenebilir enerji projelerini ise Kalkınma Bakanlığı Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürü Emin Sadık Aydın ve Eğitim ve Kültür Daire Başkanı Mehmet Yavuz ile masaya yatırdı.

Ege Üniversitesi’nin enerji ihtiyacını giderecek yenilenebilir enerji projelerinin değerlendirildiği görüşme konusunda ise Budak, “Üniversitemizin yenilenebilir enerji konusunda iddialı projeleri var. Çağımızın en önemli sorunlarından biri enerji üretimi ve tasarrufu. Bu anlamda kampüsümüzde güneş ve rüzgar enerjisini öne çıkarak projelere ağırlık vermeyi planlıyoruz. Kampüsümüzün ihtiyacı olan enerjiyi yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlayarak ilerisi için tasarruf elde edeceğiz. Ve buradan sağlayacağımız tasarrufu da ar-ge ve bilimsel projelere yönlendirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA