Osmaniye'de Aşılama Çalışmaları

Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde, hayvancılıkta aşılama çalışmalarının başarıyla tamamlandığı bildirildi.



Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Refik Müftüoğlu, gazeteciler yaptığı açıklamada, Hayvan Hastalıkları ve Zararlıları ile Mücadele Programı çerçevesinde, aşılama çalışmalarının tamamlandığını belirtti.

İlçede aşılama çalışmalarının yanı sıra hayvancılıkta kayıt altına alma işlemlerinin sürdüğünü aktaran Müftüoğlu, “Bahçe'de büyükbaş hayvanlara yönelik 3 bin 602 şap aşısı, bin 768 Afrika hastalığı aşısı, 545 Sığır Brusellozu aşısı yapıldı. Küçükbaş hayvanlara yönelik de 3 bin 544 koyun keçi vebası, bin 229 koyun keçi brusellozu ve 80 Mavidil aşısı, kedi ve köpeklere yönelik ise 151 kuduz aşısı yapıldı." diye konuştu.

Müftüoğlu, işletme güncellemesi ve yeni doğan hayvanların tespit edilmesi çalışmalarının sürdüğünü vurgulayarak, "Büyükbaş hayvanlara yönelik bin 170 büyükbaş hayvan küpesi ve küçükbaş hayvanlara yönelik 4 bin 428 küçükbaş hayvan küpesi takılarak kayıt altına alındı. 2017 aşılama programları, küpeleme çalışmaları ve işletme güncellemeleri başarıyla tamamlandı." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA