Muş'ta, AFAD Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı

Muş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından yıl sonu değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen programda konuşan Vali Aziz Yıldırım, AFAD'ın yeni teknoloji ile artık çok daha profesyonel çalıştığını belirterek, bunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük payı olduğunu söyledi.

AFAD'ın yurt dışında çok güzel çalışmalara imza attığını belirten Vali Yıldırım, şunları söyledi:

"Mesela Şili'de deprem oldu Kızılay ile AFAD birimlerimiz de oradaydı. AFAD olsun, Kızılay olsun ve başka yardım kuruluşları olsun yurt dışında örneğin, Bangladeş, Myanmar, Endonezya gibi dünyanın farklı yerlerinde çeşitli yardımlarda bulundu. Bunların hepsi çok önemli çalışmalardır. Bundan sonra da tabii ki böyle çalışmalar yapılacaktır. Afet demek sadece meteorolojik doğal kaynaklı demek değildir, aynı zamanda insan kaynaklı da olabilir. Dünyada 33, 34 afet türü var. Bunların 28'i meteorolojik kaynaklı diğerleri ise insan kaynaklıdır."

Yıldırım, binaların, depreme dayanıklı yapılması gerektiğini vurgulayarak, "Eğer bunlara dikkat etmezsek, çok daha büyük acılar yaşarız. Onun için plan proje ne gerekiyorsa, analizlerimizi iyice yaptıktan sonra binalarımızı şehirlerimizi kurmalıyız. Hepinize yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından AFAD İl Müdürü Veysi As, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Daha sonra katılımcılara sertifika verildi.

Programa, Vali Yardımcısı Abdulkadir Okay, kurum müdürleri ile AFAD çalışanları katıldı.

Kaynak: AA