Muğla Ve Aydın'da 20 Bin Fidan Dağıtıldı

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü her yıl gelenek haline getirdiği yeni yıl öncesi fidan dağıtım törenlerini sürdürüyor. Yeni yıl öncesi çam ağacı kesimini önlemek ve doğaya fidan dikimini teşvik etmek amacıyla başlatılan ‘Yeni yıla fidan keserek değil, fidan dikerek girin’ kampanyası kapsamında Muğla’nın Menteşe ilçesinde fidan dağıtımı gerçekleştirildi.

Menteşe ilçesinde General Mustafa Muğlalı iş hanında gerçekleştirilen fidan dağıtım törenine Muğla Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Dursun ve Muğla Orman İşletme Müdürü Tayfun Kazakoğlu katıldı.

Menteşe ilçesinde ücretsiz dağıtımı yapılan fidanlar arasında 200 ceviz, 200 Karadut, 200 defne, 200 fıstık çamı ve 200 adet mavi servi fidanı dağıtımı yapıldı. Vatandaşlar fidan dağıtımına büyük ilgi gösterirken, havanın yağışlı olmasına rağmen fidanlar kısa sürede tüketildi.

Muğla Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Dursun, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanı Aydın ve Muğla’da toplam 20 bin fidan dağıtımı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Dursun, “Genel Müdürlüğümüz ‘Yeni yıla fidan keserek değil, fidan dikerek girin’ kampanyası her yeni yıl öncesi geleneksel hale geldi. Vatandaşlarımızdan yeni yıl süslemesi için genç çam fidanlarını kesmeleri yerine, daha yeşil bir Türkiye için dağıttığımız fidanları diklerini istiyoruz. Dağıtımı yapılan fidanlar dağıtım yapılan bölgelerin iklim şartlarına göre değişiyor” dedi.

Kaynak: İHA