Muğla'da Özel Çocuklar İçin 'Çocuk Balosu' Düzenlendi

Muğla’nın Ortaca ilçesinde, farkındalık oluşturmak için engelli çocuklar için balo düzenlendi.

Kent Konseyi ve özel bir eğitim merkezi tarafından Bahçelievler Düğün Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, engelli çocuklar ve aileleri müzik eşliğinde eğlendi.

Çeşitli hediyelerin dağıtıldığı organizasyonda, çocuklar özel olarak hazırlanan dilek ağacına yeni yıldan beklentilerini yazdıkları kartları astı. Anneler tarafından örülen 400 atkı ve bere de çocuklara dağıtıldı.

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, yaptığı konuşmada, hayatta çeşitli engellerle karşılaşılabileceğini ancak bunların hayata güzel ve sıcak bakmanın önünde engel olmadığını söyledi.

Ortaca Kent Konseyi Genel Sekreteri Nilgün Türk de etkinliğin amacının özel çocukların bir araya getirmek olduğunu ifade etti.

Ortaca Kent Konseyindeki annelerin elleriyle ördükleri atkı ve bereleri, özel çocuklarla buluşturduklarını belirten Türk, "Hedefimiz iki hafta içerisinde 200 çocuktu ama bugün 400'ün üzerinde çocuğa atkı ve berelerimizi ulaştırdık. Çok mutluyuz." dedi.

Psikolog Semra Aksüyek, amaçlarının özel çocukların varlığını ve başarabildiklerini herkese göstermek olduğunu ifade ederek, "Desteklerle çocuklarımızın hayatın içerisinde çalışan bireyler olarak var olmalarını sağlamak istiyoruz." dedi.

Etkinlik, pasta kesilmesiyle son buldu.

Kaynak: AA