MŞÜ Kampüsüne Bin Lale Soğanı Ektiler

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) ile Muş Fotoğraf Sanatı Derneği (MUFSAD), lale soğanlarını toprakla buluşturdu.

MŞÜ kampüs alanına 'Gözümde Mutluluk’ projesi kapsamında bin tane lale soğanı ekimi gerçekleştirildi.

Ekimin ardından açıklama yapan MŞÜ Rektörü Prof. Dr Fethi Ahmet Polat, MŞÜ'nün simgelerinden birinin lale olduğunu söyledi.

Lale figürünün aynı zamanda Muş'u temsil eden görselliğin güzel sembollerden biri olduğunu dile getiren rektör Polat, şunları kaydetti:

"Etkinliğimizin amacı aslında hem üniversitemizde hem de ilimizde lale soğanının dikilmesiyle ilgili bir farkındalık oluşturmak. Malumunuz MŞÜ'de Uygulamalı Bilimler Fakültesi geçtiğimiz aylarda kuruldu ve dekanımız da atandı. Fakültemiz ilgili Muşlu bir hayırseverle görüştü, binanın temelini inşallah ilkbahar ayında atmayı düşünüyoruz. Temel amacımız Muş’un Gıda Tarım ve Hayvancılık alanında, ziraat alanında, bitki alanında, mera çayır alanındaki müthiş inanılmaz zenginliğini sadece kente değil, Türkiye'ye değil bütün dünyaya tanıtmak. Türkiye'de önde gelen 15 tohum firması bundan sonra sertifikasyon çalışmalarında MŞÜ'nün laboratuvarlarını kullanacaklar. Bu hem şehrimizin bu alanda tanıması açısından son derece önemli hemde üniversitemizin gelişmesi kendisi ziraat tarım ve hayvancılık alanında tanıması bakımında son derece önemli."

Programa, MUFSAD Başkanı Sezgin Yalçıner de katıldı.

Kaynak: AA