Köy Okulu Öğrencilerine Kırtasiye Desteği

Bitlis’te görev yapan matematik öğretmeleri, yaptıkları yardım kampanyasıyla il merkezi ve ilçelerdeki köy okulu öğrencilerine kırtasiye desteği sağladılar.

Köy Okulu Öğrencilerine Kırtasiye Desteği
Yardım kampanyası kapsamında toplanan kırtasiye malzemelerini köy köy dolaşarak öğrencilere ulaştıran öğretmenler, örnek girişimleriyle takdir topladılar. Düzenlenen kampanya ile ilgili bilgi veren Tatvan Selahaddin Eyyübi Ortaokulu Matematik Öğretmeni Sinan Kıranşal, Tatvan’a bağlı köylerdeki dağıtımların tamamlandığını belirterek, dağıtımların Bitlis il merkezi ile diğer ilçelere bağlı köylerde devam edeceğini söyledi.

İmkanları kısıtlı köy okullarındaki öğrencilere destek amacıyla “Bir kalem bir defter istiyorum” adı altında kırtasiye malzemesi yardım kampanyası yapıldığını ve yardım kampanyasının yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Kıranşal, “Biz matematik öğretmenleri olarak yaklaşık 2 ay önce bir araya geldik ve Türkiye genelini kapsayan bir kampanya başlattık. Köy okulu öğrencileri için başlatmış olduğumuz kampanyamız ülke genelinde ses getirdi. Bunun sonucunda da İstanbul, Batman, Antalya, Manisa ile diğerden gelen malzemeleri toparlayıp Tatvan’a bağlı köy okullarında dağıtıma başladık. Yaklaşık 10 köy okulunda dağıtımlar tamamlandı. Bitlis il merkezi ve bağlı diğer ilçelerinde de önümüzdeki günlerde dağıtımlar devam edecektir. Bize bu konuda destek sağlayan Bitlis İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilçelerimizdeki milli eğitim müdürlükleri ile Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü ve değerli iş adamlarımıza teşekkür ederiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA