Kosova'da Osmanlıca Sertifikaları Verildi

Priştine Yunus Emre Enstitüsünün organizasyonu ve Hayrat Vakfı iş birliğiyle düzenlenen Osmanlıca kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifika verildi.

Kosova'da Osmanlıca Sertifikaları Verildi
Priştine Yunus Emre Enstitüsünde düzenlenen törende 33 kursiyer sertifikasını aldı. Sertifika dağıtım töreninde yapılan konuşmalarda Osmanlıca kursuna gösterilen ilginin her geçen gün arttığı belirtildi. Kosova’da Yunus Emre Enstitü Merkezlerinde 3 yıldan bu yana düzenlenen Osmanlıca kursunu gelecek yıl da devam ettirecek olan Yunus Emre Enstitüsünün, bu ve diğer kurslara destek vermeyi sürdüreceği kaydedildi. Kursiyerlere ders veren Hayrat Vakfı Makedonya Temsilcisi Mehmet Çakmak yaptığı açıklamada, Priştine Yunus Emre Enstitüsünde 1’inci 2’inci ve 3’üncü seviyelerde 33 öğrencinin kursu tamamlayarak, Osmanlıca sertifikası almaya hak kazandığını belirtti.

Priştine ve Prizren’de düzenlenen kurslarda şimdiye kadar 100’e yakın öğrencinin kurslara katılıp, sertifika aldığını kaydeden Çakmak, bunun sevindirici bir gelişme olduğunu değerlendirdi. Osmanlıca kurslara gösterilen ilgiden son derece memnun kaldıklarını kaydeden Çakmak, şöyle konuştu:

“İlgi bizim beklentilerimizin çok üzerinde. Yaptığımız dersler sadece Osmanlıcayı okumaya yönelik dersler değil, sadece bir kitap okumaya yönelik değil, aynı zamanda el yazmalarının okunmasına yönelik, daha da ötesi Osmanlıcayı yazmaya da yönelik. Okuma kursları pek çok yerde bulunabiliyor ama Osmanlıca yazısı nasıldır, nasıl yazılır eğitimi pek fazla karşımıza çıkmıyor. Bizler burada bu eğitimi de verdik. 3’üncü seviye dediğimiz Osmanlıcadaki Arapça ve Farsça konulara dair kursumuzu daha burada verdik ilk kez olarak. Verdiğimiz kursla sadece bir kültür sanat faaliyeti gibi değil, daha çok akademik seviyede bir ders olarak nitelendirilmeli” ifadesini kullandı.

Kosova’da Yunus Emre Enstitüsünün 3 ayrı şehirdeki merkezlerinde 2018 yılında da hem şubat-mayıs ve eylül-aralık olmak üzere iki ayrı dönemde Osmanlıca kursları her 3 seviyede devam edecek.
Kaynak: İHA