Kırklar Dağı Konutlarında Yıkım Başladı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan Kırklar Dağı konutlarında ruhsat tarihi geçtiği için kaçak konuma düştüğü iddiasıyla bu sabah yıkım işlemi başladı.

Kırklar Dağı Konutlarında Yıkım Başladı
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Bağıvar Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Kırklar Dağı’nda inşa edilen konutlarda bu sabah yıkım işlemi başladı.

Yıkımın yapıldığı bölgede zırhlı araçlarla güvenlik önlemleri alınırken, ambulans, itfaiye, zabıta ekipleri hazır bulundu. Konut sahiplerine Sur Belediyesi tarafından 5, 6, 7 ve 8 nolu parsellerde bulunan blokların ruhsatsız ve kaçak sayılması gerekçesiyle 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 32. maddesine istinaden yıkım işleminin gerçekleştirileceğinin tebliğ edildiği öğrenildi.

Konut sahipleri tepkili

Kırklardağı konutlarında Hevsel Terasları yöneticiliği yapan ve konutlarda 4 ayrı daire sahibi olan Zeki Ayık, “Şuanda yıkılan blokta da benim bir dairem var. Toplamda 4 tane dairem var. Buranın ruhsatı geçtiğinden kaçak niteliğinde olduğunu söylüyorlar. İskan ruhsatı yok diyorlar. Diyarbakır’ın yüzde 90’ı iskan ruhsatsız. Dün bize tebliğ edilmiş, şimdi bugün gelmişler burada yıkım yapılıyor. Buranın tapuları var, kredi çekiliyor, vergilerini veriyorlar. Peki neresi hukuksuz? Tamam bizde diyoruz yıkılsın ama paramız verilsin. Yani kamulaştırılsın, sonra yıkılsın” dedi.

Kırklardağı konutlarında Hevsel Terasları Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Sügücü ise, “Sitemiz karşı taraftadır. Bugün buraya yıkıma gelmişler. Bu haksız ve hukuksuz bir şekilde hiçbir gerekçe göstermeden, hiçbir mahkeme kararı olmadan yıkmaya gelmişler. Bizim burada kanunsuz herhangi, ruhsata aykırı bir şey yok. Bugüne kadar gelip inceleme yaptılar kanuna aykırı, kaçak olacak durumda bir şey bulamadılar. Yazıktır günahtır, bizim ne suçumuz var? 370 tane ev ne demek, 3 bin 700 aile demektir. Bugün evimizi başımıza yıkıyorsunuz. Ben taşeron olarak buraya girdim, neyim var neyim yok hepsini buraya yatırdım” diye konuştu.

Polis ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı bölgeye giden iş makineleri 10 katlı binaları yıkmaya başladı.

Kaynak: İHA