Kaymakam Önder'den 2017 Yılı Değerlendirmesi

Kütahya’nın Gediz Kaymakamı Muhammet Önder, İlçe Özel İdare Müdürlüğü ve Köylere Hizmet Götürme Birliği(KHGB) tarafından 2017 yılında yapılan çalışma ve yatırımlarla ilgili değerlendirmede bulundu.

Kaymakam Önder'den 2017 Yılı Değerlendirmesi
Yatırım programı kapsamında gerek İlçe Özel İdaresi üzerinden ve gerekse Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) üzerinden birçok yatırım yapıldığını belirten Kaymakam Muhammet Önder, 2017 yılı yatırım programı kapsamında da yatırımların devam edeceğini bildirdi.

Yaptığı değerlendirme kapsamında Gediz Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılan çalışmalarla ilgili detaylı bilgi veren Kaymakam Önder, şunları kaydetti: “Kaymakamlığımız Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından, köy muhtarlarının 2017 yılı içerisinde istekleri için yaptıkları müracaatların, bütçe durumuna göre mevcut ödenekle tüm ihtiyaçların karşılanmasının mümkün olmamasından dolayı, yapılan müracaatlarda bireysel fayda sağlayan işlerden ziyade toplumsal fayda sağlayan işleri ön plana alarak bu işler gerçekleştirilmiştir. Yapılan bu işlerden bazılarının geçici kabulü ve bazılarının ise kesin kabulleri yapılarak köy muhtarlarına teslim edilmiştir. Bu anlamda 2017 yılı yatırım programı kapsamında Kaymakamlığımız Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) tarafından bütçe durumu ve öncelik sırasına göre 21 köy ve mezramızda köy içi ve köy yolu stabilize ve menfez yapımı, Murat Dağı yolu’nun granit küp taş ile döşenmesi, 33 köyde kilitli parke taşı döşemesi gerçekleştirilerek 26 km yol yapılmıştır. Bu hizmetler için 5 milyon 586 bin 372 TL harcama yapılmıştır” dedi.

İçme suları hakkında da bilgi veren Kaymakam Muhammet Önder; “İçme suları çalışması kapsamında, 29 köyün içme su tesisi yapımının yanı sıra isale hattı yenileme, Depo onarımı işi tamamlanarak köy muhtarlarına teslim edilmiştir. Ayrıca 44 köy ve mezramıza klorlama cihaz kurulumu gerçekleştirilmiştir. Bu hizmetlerin gerçekleştirilmesi için 2 milyon 39 bin 855 TL harcanmıştır” diye konustu.

İlçe Özel İdare Müdürlüğü tarafından bu yılki yatırım programı kapsamında yapılan yatırımlarla ilgili de bilgi veren Kaymakam Muhammet Önder şöyle konuştu: “Özel İdare Müdürlüğümüzün 2017 yılı yatırım programı kapsamında ise ilçemize bağlı 6 köyümüzde Atıksu yatırım programı kapsamında Fosseptik yapımı ve Kanalizasyon şebeke hattı çalışmaları yapıldı. Bu yatırım için 525 Bin 360 TL harcama yapıldı. Yine Özel İdare Müdürlüğü 2017 yılı yatırım programı kapsamında İlçemize bağlı Erdoğmuş Köyü sulama kanalı tamiri, Çukurören Köyü sulama kanalı ilavesi, Kayacık Köyü sulama kanalı tamiri yapıldı” dedi.

2017 yılında okullarda yapılan Bakım-Onarım ve boya hizmetlerine de değinen Kaymakam Muhammet Önder; “İlçemizde ve köylerimizde toplam 20 okulumuzda bakım, onarım ve boyama işleri için 669 bin 875 TL harcama gerçekleştirildi.



Yatırımların 2018 yılında da devam edeceğini kaydeden Kaymakam Önder, yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.(RB-EFE)
Kaynak: İHA