KARDEMİR, 2 Yeni Çevre Yatırımının İhalesini Tamamladı

Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri (KARDEMİR) AŞ. çevre yatırımı projeleri kapsamında iki yeni yatırımın ihalesini tamamladığını bildirdi.

KARDEMİR, 2 Yeni Çevre Yatırımının İhalesini Tamamladı
KARDEMİR AŞ. tarafından yapılan açıklamada, yüksek fırınlar bölgesi tozsuzlaştırma ve kömür kırıcı dairesi tozsuzlaştırma sistemi ihalesi tamamlandığını bildirdi.

KARDEMİR AŞ Genel Müdürü Ercüment Ünal, yaptığı açıklamada, yapılan ihalenin hem taraflar hem de Karabük için hayırlı olmasını diledi.

Ünal, 2018 yılı sonunda hedefledikleri 193 milyonluk TL çevre yatırımlarının tamamlanacağını belirterek, “ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne ve belediye başkanlığımıza çevre yatırımlarımız ile ilgili taahhütlerde bulunmuştuk. Başlıca Sinter, Kok, Yüksek Fırınlar ve Çelikhane bölgelerinde yapılacak olan çevre yatırımlarının ihalelerinin hızla sonuçlandırılarak yatırımlara başlanacağını ve 2018 yılsonunda yaklaşık 193 milyon TL tutarındaki çevre yatırımlarının tamamlanacağını ifade etmiştik. Yine Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcımız Mehmet Ceylan’a da yapılacak olan çevre yatırımlarımız hakkında bilgi vermiş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüze de çevre ilerleme raporumuzu sunmuştuk. Bu noktada yüksek fırınlar bölgesi tozsuzlaştırma sistemlerini TERMO Makine firmasına ihale ettik. Firma hızla yatırım sürecine başlayacak. Bu yatırım 2018 yılı sonuna kadar tamamlanacak. Hem taraflar için hem de Karabük’ümüz için hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca, Kömür Kırıcı Dairesi Tozsuzlaştırma Sistemi ihalesini de sonuçlandırmış bulunuyoruz. Bu çevre yatırımımız da Enveks Pazarlama ve Toz İndirgeme Sistemleri Şirketine ihale edilmiştir.

Yine, Yönetim Kurulumuzda Sinter 1-2 ve 3 makinelerinin baca gazı desülfürizasyon tesisleri ile ilgili olarak ta genel müdürlüğümüz yetkilendirilmiştir. Ayrıca, Haziran ayında kamuoyuna açıkladığımız sinter fabrikası muhtelif noktalara toz toplama ve tozsuzlaştırma sistemleri kurulması işi ile Ekim ayında ihalesini gerçekleştirdiğimiz çelikhane konverter ve maden çukurları toz toplama sistemi çevre yatırımlarımız da devam etmektedir. Bilindiği gibi çevre yatırımı taahhütlerimiz arasında bulunan Kireç Fabrikası Tozsuzlaştırma Sistemi bu yıl Haziran ayında tamamlanarak devreye alınmış, yine taahhütlerimiz arasında olan Sinter 1 ve Sinter 2 makinelerinin ESP’lerinin bakımı, merkezi atık su arıtma tesisi online istasyonunun yenilenmesi de tamamlamıştı.

Şirketimizde halen biyolojik arıtma tesisi iyileştirilmesi, kırma eleme tesisleri toz toplama sistemleri ile partikül madde konsantrasyonunun düşürülmesi amacıyla fabrika sahası içerisinde bulunan ana güzergâhtaki yolların betonlanması yatırımları ise devam etmektedir. Şirketimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada önce insan, önce çevre bilinci ile hareket etmeye devam edecektir” dedi.

Kaynak: İHA