Kadınlara 'Şiddet' Semineri

Bayraklı Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, kadına karşı şiddete dikkat çekmek için Yamanlar Kütüphanesinde toplum polisinin katılımıyla seminer düzenledi. Seminerde kadınlara; devletin her konuda arkalarında olduğu, şiddete maruz kalındığında sessiz kalınmaması ve ilgili yerlere bildirilmesi gerektiği anlatıldı.

Kadınlara 'Şiddet' Semineri
Bayraklı Belediyesinin 15 mahallede vatandaşların ücretsiz kullanımına sunduğu kütüphaneler, farklı etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Yamanlar Kütüphanesinde toplum polisi olarak İzmir’de görev yapan Barış Demirgüneş, Yamanlar Kütüphanesinde bir araya geldiği kadınlara kadına karşı şiddet” konulu seminer verdi. Şiddete karşı yapılması gerekenleri akıcı bir üslupla kadınlara anlatan polis memuru Demirgüneş, kadınlara haklarını anlattı. Şiddetin her türlüsünün suç olduğunun altını çizen Demirgüneş, devletin bu konuda çıkardığı kanunlarla kadınların yanında olduklarını belirterek sıkıntılı bir durumda ilgili gerekli makamlara başvuruda bulunmaktan kimsenin çekinmemesi gerektiğini söyledi.

Demirgüneş, meslek hayatı boyunca karşılaştığı olaylardan örnekler vererek sunumunu tamamladı.

“Şiddetin her türlüsüne karşıyız”

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “28 semt merkezimiz ve 15 kütüphanemizde yıl içerisinde çeşitli konularda seminerler düzenliyoruz. Özellikle sağlık ve sosyal yani günlük hayatı ilgilendiren konulardaki seminerlerimize kadınlar ilgi gösteriyor. Seminerler sonrası vatandaşlarımız buradan bilgi edinerek çıkıyor. Maalesef şiddet olayları her geçen gün artıyor. Bununla ilgili birçok hamle yapılsa da istenilen sonuç elde edilemiyor. Belediye olarak biz de şiddet konusunda toplum polisimizle işbirliği yaptık. Son seminerde kadınlarımız bu konuda haklarını detaylı bir şekilde öğrendi. Bizler şiddetin her türlüsüne karşısındayız” dedi.

Kaynak: İHA