Geleceğin Bilinçli Sürücüleri Ümraniye'de Yetişiyor

Çocukların küçük yaşlardan itibaren trafik kurallarını öğrenen bilinçli sürücüler olarak yetişmesi amacıyla öğrenciler Ümraniye’deki eğitim parkında akülü araçların başına geçti. Minikler eğitim sayesinde hem uymaları gereken trafik kurallarını öğrendi hem de doyasıya eğlendi.

Geleceğin Bilinçli Sürücüleri Ümraniye'de Yetişiyor
Çocukların trafik kurallarına hakim başarılı sürücüler olarak yetişmesi amacıyla Ümraniye Belediyesinin gerçekleştirdiği eğitimler sonucu çocuklar bugün kendileri için hazırlanan akülü araçları kullandı. 13 bin 700 metrekare alana sahip olan bölgenin en büyük parkları arasında yer alan Trafik Eğitim Parkı’nda gerçekleşen etkinliğe çok sayıda çocuk, aileleri ve eğitmenler katıldı.

Trafik kurallarının teorik ve uygulamalı olarak öğretildiği Eğitim Parkı’nda, öğrenciler hem eğlendi hem de trafiğe dair kuralları öğrendi.İlkokul 4’üncü sınıf öğrencilerine randevu sistemi ile hizmet veren parkta öğrenciler eğitmenler eşliğinde emniyet kemeri,yolda karşıdan karşıya geçerken nasıl davranmaları gerektiği, yaya olarak uymaları gereken kurallar ve trafik levhalarının ne anlama geldiği gibi birçok konuda bilgi sahibi oldu. Eğitim parkında trafik kurallarına uygun bir şekilde direksiyonun başına geçen minikler geleceğin bilinçli ve kurallara uyan sürücüleri olarak şimdiden hazırlanıyor.

“Umarım ileride çok bilinçli sürücüler olurlar”

Öğrencilerin bilinçli yetişkinler olarak yetişmesini sağlamak amacıyla öğrencilere eğitimler verdiklerini ifade eden öğretmen Işıl Cülcüloğlu, “Çocuklara günlük hayatlarında çok işe yarayacak yaya kuralları, motorsuz taşıtlara, bisiklet, paten binerken dikkat edilmesi gereken kuralları anlattım. Hemen ardından emniyet kemeriyle ilgili video izlettim. Tabi ki soruları oldu benim onlara oldu. Derse katıldılar şimdi de yaşayarak kuralları daha yeni öğrendiler hemen üzerine de araba kullanacaklar. Umarım ileri de çok bilinçli sürücüler olurlar amacımız da bu” diye konuştu.



“Trafik kurallarını öğretiyoruz”

Öğrencilere trafik kurallarını öğreterek onları geleceğin başarılı sürücüleri haline getirmeye çalıştıklarını ifade eden direksiyon eğitmeni Kerem Aydın, “Burada trafik kurallarını öğretiyoruz. Çocuklar buradan direksiyon hakimiyeti ve güven eksikliği olmadan ayrılıyorlar. Çocuklarımızdan yapamadıkları ben korkuyorum, heyecanlanıyorum gibi kelimeler duyuyoruz bunun üstüne gidiyoruz” şeklinde konuştu.



“Çok heyecanlıyım”

Araç kullanmanın kendisi için yeni bir deneyim olduğunu dile getiren Ecrin Ebru Akbaba, “Çok heyecanlıyım herhalde sürebileceğim. Süremezsem bilemiyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA