Eleşkirt'li Öğrenciler Hayallerinin Gezisine Çıktı

İçişleri bakanlığının 6 aylık eylem planlaması kapsamında 15 yaş altı 50 bin öğrenci 21 farklı doğu ve güneydoğu illerinden batıdaki illere ziyaret gerçekleştiriyor.

Eleşkirt'li Öğrenciler Hayallerinin Gezisine Çıktı
Bakanlığın ‘’Biz Anadolu’yuz ‘’ isimli projesi kapsamında Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinden 50 Erkek Öğrenci 26 aralık tarihinde Kocaeli iline gönderilmişti. Bu günde 50 Kız öğrenci yine Kocaeli iline gönderildi.

Eleşkirt Hükümet Konağı Önünde Eleşkirt Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı , Hakim Burak Bayındır, Savcı Samet Yelis, Kurum Amirleri, Okul Müdürleri ve ailelerinde katılımıyla uğurlama töreni düzenlendi.

Programda Öğrencilerle toplu fotoğraf çekimine katılan Kaymakam Gülhani Ozan Sarı öğrencilerden yapacakları bu gezide her anını not olarak yaşadıklarını kaleme almalarını istedi.

Hayatlarında ilk defa uçağa binecek olan öğrenciler Ağrı Havaalanından Sabiha Gökçen Havaalanına hareket edecek. Buradan da Kocaeli iline geçecekler. Kocaeli ilinde Bağçeşme Şehitliğine yapılacak ziyaretle başlayacak gezi Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçlar ildeki müzeler , fabrikalar , tarihi ve kültürel mekanların ziyareti ile devam edecek. Gezide ayrıca öğrencilere vapur gezisi ve çeşitli sinema gösterimleri de yapılacak 5 gün sürecek olan gezide öğrencilere Ağrı’dan 2 öğretmen eşlik edecek.
Kaynak: İHA