DSİ'nin Sinop'taki Yatırımları

Genel Müdür Acu: 'İnşa ettiğimiz barajlarla 47 bin 390 dekar araziyi sulamaya açtık. Bu sayede çiftçilerimiz yıllık 26 milyon lira zirai gelir artışı sağladı'

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Sinop'ta inşa ettikleri barajlarla 47 bin 390 dekar araziyi sulamaya açtıklarını, bu sayede çiftçilerin yıllık 26 milyon lira zirai gelir artışı sağladığını bildirdi.

Acu, yaptığı yazılı açıklamada, Sinop'ta son 15 inşa edilen 5 barajda, toplam 76,2 milyon metreküp su biriktirme hacmine ulaşıldığını belirtti.

Tamamladıkları içme suyu tesisleri ile Sinop şehir merkezi, Erfelek ilçesi ve 33 köye yıllık 19,11 milyon metreküp içme suyu temin edildiğine işaret eden Acu, "İnşa ettiğimiz barajlarla 47 bin 390 dekar araziyi sulamaya açtık. Bu sayede çiftçilerimiz yıllık 26 milyon lira zirai gelir artışı sağladı." ifadesini kullandı.

Sinop için taşkın koruma tesislerinin önemini bildiklerini, bu doğrultuda son 15 yılda 28 dere ıslah tesisi yaparak 7 bin 780 dekar araziyi taşkınlardan koruduklarına dikkati çeken Acu, ayrıca 8 taşkın koruma tesisinin yapımının sürdüğünü, 3 adet taşkın koruma tesisinin ise proje safhasında olduğunu aktardı.

- 63 tesis hizmete açılacak

Acu, Sinop'un Batı Karadeniz Gelişim Projesi (BAKGEP) kapsamında yer aldığını anımsatarak, söz konusu proje kapsamında Bartın, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Zonguldak illerinde 2019 yılı sonuna kadar 12 milyar 521 milyon liralık yatırım yapılacağını bildirdi.

Proje çerçevesinde Sinop'ta da yatırımlar olacağını belirten Acu, şunları kaydetti:

"BAKGEP kapsamında Sinop'a 5 içme suyu tesisi, 8 baraj, 7 sulama tesisi, 36 dere ıslahı, 7 HES olmak üzere bunlara benzer 63 tesis yapılacak ve hizmete açılacaktır. Bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a ve Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu'na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA