Doç.Dr.Batur; 'Meslek Lisesi Meselesi, Memleket Meselesidir'

Uşak Üniversitesi ve Uşak Valiliği arasında düzenlenen protokol ile Meslek Liseleri öğrencileri, velileri ve öğretmenlerini kapsayan bir eğitim programı düzenlenecek.

Doç.Dr.Batur; 'Meslek Lisesi Meselesi, Memleket Meselesidir'
Protokolün paydaşları ilk toplantılarını Sultan Yiğit Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirdi. Konuyla ilgili konuşan Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretisi Doç. Dr. Zekerya Batur; " Bu proje benim hayalimdi. Meslek lisesi meselesi memleket meselesidir. Bu fikirden hareketle meslek liselerine dokunmak istiyorduk, inşallah bunu başarırız" dedi.

Bu projeyi 3 aşama olarak planladıklarının belirten Batur, ilk olarak Meslek Lisesi öğrencilerini hayata hazırlamayı onları motive ederek farkındalık oluşturmayı ikinci aşamada aile-ergen iletişimini güçlendirmeyi son olarak da tükenmiş öğretmenleri daha hararetli hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi.



Yaklaşık 2 yıldır Uşak Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile iletişim halinde olduklarını söyleyen Doç.Dr. Zekarya Batur; " Onlar sağ olsunlar evet dediler fakat bu hareketi başlatan Sultan Yiğit Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ulaş Bey oldu, onun sayesinde ilk uygulamamız da inşallah burada olacak. Eğitimler büyük bir ihtimalle Haziran ayına kadar sürecek. Hatta benim içimdeki program şu; her okulun bir danışmanı olacak mesela Kız Meslek Lisesi’nin gönüllü danışmanı benim her ay oraya uğrarım, çocuklarla, velilerle görüşürüz. Yani her dönem yeni gelen öğrencilere danışmanlık vermek istiyoruz, ömür boyu sürsün istiyoruz. Öğrenci hedefe odaklanacak, iletişimi güçlü olacak san günlerde ailelerle yaşanan müthiş bir gerginlik var haberlerde izliyoruz bunu azaltmak istiyoruz" diye konuştu.

Batur, bu programa verdiği emekten dolayı Sultan Yiğit Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ulaş Akıncıya da teşekkür etti.

Yiğit Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ulaş Akıncı da protokolün bir yıl devam edeceğini, sonrasında tarafların bunu devam ettirmeyi istemeleri herhangi bir imzaya gerek kalmadan birer yıl birer yıl devam edebileceklerini belirtti.

Üniversitelere geziler düzenlenecek

Protokol çerçevesinde; Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Murat Başar, Doç. Dr. Zekerya Batur ve Yrd. Doç. Dr. Hafız Bek tarafından Sultan Yiğit Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Fatih Sultan Mehmet Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, TOBB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Uşak Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Ayşe Ana Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Murat Arıtürk Mesleki Eğitim Merkezinde eğitimler verecek, konferans ve seminerler düzenleyecek.

Öğrencileri Üniversiteye özendirmek amacıyla rehber eşliğinde üniversitelere geziler düzenleneceği, üniversite ve uygulamalı okullar arasında deneyim paylaşımı sağlanacağı kaydedildi.
Kaynak: İHA