Denizli Orman Bölge Müdürlüğü'nden 'Ağaç Kesme Fidan Dik' Etkinliği

Denizli Orman Bölge Müdürlüğü tarafından, vatandaşların yeni yıla ağaç dikerek girmeleri için ’Ağaç kesme fidan dik’ etkinliğinde, ücretsiz olarak 2018 adet çeşitli ağaç fidanı dağıtıldı.

Denizli Orman Bölge Müdürlüğü'nden 'Ağaç Kesme Fidan Dik' Etkinliği
Denizli Orman Bölge Müdürlüğü tarafından bir alışveriş merkezinde yeni yıl için ağaç fidanları dağıtıldı. Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu ve bölge müdürlüğüne bağlı personel tarafından açılan stand ile "Ağaç kesme fidan dik" sloganı ile vatandaşlara fidan dağıtıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği fidan dağıtım etkinliğinde konuşan Denizli Bölge Müdürü Mustafa Korucu "2017 yılında orman yangınları açısından iyi bir yıl olmadı. Ancak ağaçlandırma. ormanların korunması, diğer ormancılık faaliyetleri bakımından güzel bir yıl oldu. Bunu da yıl sonunda fidan dağıtım töreni ile süslüyoruz. Bu fidanların yetiştirilmesinde büyük bir emek var. Halkımıza bu aldığı fidanları muhakkak toprakla buluşturmasını istiyoruz. Yeni yıla ağaç kesilen değil, fidan dikerek hayırlı bir işle girsinler. Bu gün için 2018 adet 7 türde fidan dağıtacağız. Bunun dışında fidanlık merkezimizde, bölge müdürlüğümüzde fidan dağıtımı devam ediyor. Yılın dikim mevsimlerinde fidan dağıtımımız var" dedi.

Fidan dağıtımından memnun olduğunu belirten vatandaşlarda "Biz doğayı fazla düşünmediğimizi görüyoruz. Fidanları bu günlerde değil her günde bir toprak bulsak dikmemiz gerekir. Bu vesile ile orman müdürlüğüne teşekkür ediyoruz. Evimize dikeceğiz" dedi.

Etkinlikte çam, badem, ceviz fidanlarının yanı sıra, ada çayı, lavanta fidanları da dağıtıldı.
Kaynak: İHA