Çorum'da Uyuşturucu İle Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplandı

Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu Valilik binasında toplandı.

Çorum'da Uyuşturucu İle Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplandı
Sağlık Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen toplantının açış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, uyuşturucu ile mücadelenin önemine işaret ederek yapılacak çalışmalarda işbirliğinin gerekliliğini vurguladı.

Aile yapısının erozyona uğradığını ve değer yargılarının hızla yok olduğuna dikkat çeken Azmi Yeşil, sorun yumağı haline gelen toplumsal meselelerde ekonomik ve sosyal gelişmelerin büyük rol oynağını ifade etti.

Uyuşturucu bağımlılığının Türkiye ve dünyada ulaştığı boyuttan bahseden Yeşil, “Emperyalizm cebine girecek paraya bakıyor ve tüm insanlığı tehdit ediyor. Bağımlılık tehdidi altındaki insanlığın geleceğinden endişeliyiz. Meseleyi tüm boyutlarıyla düşünmek ve çözüm üretmek zorundayız. Bunun için ailelerden başlayarak tüm toplumsal alanlarda değer yargılarını ön plana taşıyarak güçlendirmeliyiz” dedi.

Sağlık Müdürü Op. Dr. Ömer Sobacı’nın da hazır bulunduğu toplantıda sunum yapan Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Barış, 2017 yılında uyuşturucu ile mücadele alanında yapılan çalışmaları anlattı.

Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu’nda yer alan kurum ve kuruluşların konuyla ilgili gerçekleştirdiği faaliyetlerden bahseden Ahmet Barış, hayata geçirilen projelerin meyvelerini verdiğini söyledi.



Dr. Barış’ın yaptığı sunumun ardından söz alan bazı kurul üyeleri ise görüş ve önerilerini dile getirerek değerlendirmelerde bulundular.

Vali Necmeddin Kılıç, uyuşturucu ile mücadelede önleyici propaganda çalışmalarının yürütülmesi gerektiğine işaret ederek bazı talimatlar verdi.

Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu’nun fonksiyonlarından bahsederek kurul üyelerine bazı hatırlatmalar yapan Necmettin Kılıç, bağımlılık probleminin çözümünü hedefleyen eylem planına dikkat çekerek önerilerini paylaştı.

Yeni neslin uyuşturucuya bulaşmaması için projeler hazırlanarak hayata geçirilmesini isteyen Vali Kılıç, uyuşturucu ile mücadele için Özel İdare bütçesinden 100 bin TL’lik başlangıç ödeneği ayrıldığını duyurdu.

“Bugüne kadarki tavsiyelerimizi artık pratikte görmek istiyorum” diyen Kılıç, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne talimat vererek bir dizi çalışma yapılmasını istedi.

Öncelikle Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde konuyla ilgili bir heyet kurulmasını öneren Kılıç, çocuk ve gençlere hitap eden materyallerle bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışması yapılması gerektiğini söyledi.



Vali Kılıç, “Çorum’da 94 bin öğrencimiz var. Bu nesiller bize emanet. Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzle işbirliği yaparak öğrencilere uyuşturucu bağımlılığının zararlarını anlatan film gösterimi yapabilir. Üniversitemizden de bu yöndeki çalışmalara akademik destek bekliyoruz” dedi.

Toplantıda söz alan Çorum Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Recep Mebet ise kurul kararlarının ve hazırlanan projelerin hayata geçirilmesinde sivil toplum kuruluşlarıyla da işbirliği yapılmasını önerdi.

Üniversite ve okullardaki Yeşilay Kulüpleri’nin daha aktif hale getirilerek süreçte yer almalarının faydalarına işaret eden Recep Mebet, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Programı’nda yer alan materyallerin bu hususta önemli bir kaynak teşkil ettiğini söyledi.



TRT arşivinde yer alan ‘İmkânsız Olasılık’ adlı filmden de bahseden Mebet, söz konusu filmin öğrencilere izletilebileceğini ifade etti.

Vali Necmeddin Kılıç başkanlığında düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Abdurrahman Başbuğ, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kaynak: İHA