Çorum 112, 234 Bin Asılsız İhbar Aldı

Çorum Sağlık İl Müdürü Ömer Sobacı, 2017 yılının ilk 11 ayında 112 Acil Hizmetler Hattı'na toplam 284 bin 179 çağrı geldiğini, bu çağrıların 234 bin 668’inin gereksiz arama ve asılsız ihbarlardan oluştuğunu bildirdi.

Sobacı, 2017 yılında verilen sağlık hizmetlerini değerlendirdiği yazılı açıklamada, vatandaşlara en üst kalitede sağlık hizmeti sunabilmek adına il genelinde 60 adet standart, 2 adet kar paletli, 1 adet obez ve toplumsal olaylara müdahale amaçlı dört yataklı tam donanımlı acil yardım ambulansları ve görevli ekipleriyle 7 gün 24 saat kesintisiz bir şekilde görev yaptıklarını belirtti.

Acil sağlık hizmetlerinde vakaya ulaşma süresinin, kent merkezi içerisinde yüzde 97 oranında 10 dakikanın altında, kırsalda ise yüzde 95 oranında 30 dakikanın altında olduğunu kaydeden Sobacı, asılsız ihbarlar ve trafikte sürücülerin ambulanslara yeterince geçiş üstünlüğü sağlamaması gibi nedenlerden dolayı yüzde 100 oranına ulaşılamadığını vurguladı. Bu gibi nedenlerden dolayı yaşanan gecikmeler sebebiyle sağlık çalışanlarının hasta yakınlarınca zaman zaman darbedildiğinin altını çizen Sobacı, "Sağlık Bakanlığımız ve de Çorum İl Sağlık Müdürlüğümüz olarak, sağlık çalışanlarına yönelik uygulanan şiddeti kınıyor, hiçbir şekilde kabul etmiyoruz." ifadelerini kullandı.

2017 yılının ilk 11 ayında 112 Acil Hizmetler Hattı'na toplam 284 bin 179 çağrı geldiğini, bu çağrıların 234 bin 668’inin gereksiz arama ve asılsız ihbarlardan oluştuğunu aktaran Sobacı, şunları kaydetti:

"İnsan hayatındaki dakika ve saniyelerin önemi gözönüne alındığında 112 acil sağlık ekiplerinin trafikte zaman kaybetmeden yol alması bir insanın hayata bağlanmasına vesile olabilir. Toplum olarak trafikte ambulanslarımıza yol vermeye özen göstermemiz ve bu konuda hassas olmamız gerekir. Bir gün bizlerin de ambulansa ihtiyaç duyabileceğimiz ve de o ambulansta kendi yakınlarımızın olabileceği unutulmamalıdır. Çorum İl Sağlık Müdürlüğü olarak, vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu sağlık konularının bütününü dikkatle takip ediyor gerekli çalışmaları titizlikle gerçekleştiriyoruz. Fedakarca ve özveriyle görevlerinin başında olan, vatandaşlarımıza en doğru ve en iyi hizmeti, vermeye çalışan, sağlık çalışanlarımıza, Çorum İl Sağlık Müdürlüğü olarak teşekkür ve takdirlerimizi bildirir, başarılı çalışmalarının devamını dileriz."

Kaynak: AA