Cenk Ünlü, Adaylığını Geri Çekti

AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü, AK Parti Aydın İl Başkanı Ahmet Ertürk’ün DİGİAD ziyaretinde yaptığı açıklamalar nedeniyle 28 Ocak’ta yapılacak ilçe kongresinde aday olmayacağını açıkladı.

Cenk Ünlü, Adaylığını Geri Çekti


AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü, İl Başkanı Ahmet Ertürk’ün yaptığı açıklamalara tepki olarak ilçe başkanlığına aday olmayacağını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde yapılan temayül yoklaması sonrasında AK Parti Genel Merkezi’ne çağrılarak ilçe başkanlığı görevine yeniden atanan Ünlü, son açıklamanın ardından düzenlediği basın toplantısıyla aday olmayacağını ve görevi bırakacağını söyledi.



Ünlü, “Bildiğiniz üzere 30 Mart 2014 seçimlerinden önce 26 Şubat 2014 tarihinde dönemin teşkilattan sorumlu genel başkan yardımcısı Sayın Ekrem Erdem’in takdiriyle Ak Parti Didim İlçe Başkanı olarak atandım. Ardından 12 Kasım 2014’te 5. Olağan Kongre sürecinde tekrar ilçe başkanlığı görevine seçildim. Geçtiğimiz günlerde de 6. Olağan Kongre sürecinde ilçe temayül yoklaması ve teşkilattan sorumlu genel başkan yardımcımız Mustafa Ataş Bey’in takdirleriyle 28 Ocak 2017 tarihinde yapılacak olan ilçe kongremizin genel merkez adayı olarak görevlendirildim. Ancak dün İl Başkanımız Ahmet Ertürk’ün bir gazetede yayınlanan talihsiz açıklaması ve tamamını dinleme şansı bulduğum ses kaydı neticesinde bir karar alıp bu açıklamayı yapmayı siyaseten uygun buldum. İl Başkanımız Ahmet Ertürk Beyefendi dün Didim Genç İşadamları Derneğini kabul ettiği görüşmede genel merkezin kararına rağmen temayül sürecinin aceleye geldiğinin, daha farklı kişilerle 2019 seçimlerine gidilebileceğini ifade etmiştir. Bu noktada partimizin Aydın’da ve Didim’de 2019 seçimlerinde en yüksek başarıyı yakalayabilmesi için özveride bulunmam gerektiğini düşünmekteyim. Siyaset ekip işidir, takım ruhu gerektirir. Liderin takımına ve ekibine inanması şarttır. Aynı şekilde ekipte liderine koşulsuz sahip çıkmak ve arkasında durmak zorundadır" dedi.



AK Parti Didim İlçe Teşkilatı 6. Olağan Kongresinde aday olmayacağını kaydeden Ünlü, "2019’da Aydın’da özlenen AK Parti zaferini partililerimize yaşatabilmesi için il başkanımızın ekibiyle ilgili kafasında soru işareti olmaması gerekir. İl başkanımızın inandığı bir ekiple yola devam edebilmesi için 6. olağan kongre sürecinde aday olmayacağım. Bileğimizin hakkı, genel merkezimizin takdiriyle kazandığımız ilçe başkanlığını, alnımızın akıyla teslim etmeyi biliriz. Partimizde makamlar ve mevkiler gelir geçer. Aslolan dava bilinciyle memlekete, millete hizmet etmektir” diye konuştu.

Kaynak: İHA